Jokić nosio Denver na leđima, Vestbrukova istorija, Luka Dončić "prodao" Amerima dribling sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 12.02.2019.
08:43
Izvor: Sportske.net

Nagetsi prekinuli seriju poraza, Jokić vukao tim do trijumfa. Ras napravio jedinstvenu stvar u istoriji košarke, Lukin potez majstorstvo...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Serija od tri poraza je prekinuta. Denver je odbranu odvrnuo na "najjače" protiv Majamija, a povratak u Kolorado je bio kao lek za Nagetse.

Uskoro će, posle Ol-Stara biti kompletni, vraćaju se Ajseja Tomas i Geri Heris, kako kaže Meloun imaće sladak problem sa bekovima. Ali, onde gde nema dileme je ko u ovakvim mečevima natovari tim na leđima i donese do pobede.

Nikola Jokić je ubacio 23 poena, imao 12 skokova, uz 4 asistencije, najzaslužniji je što su Nagetsi prvi put posle decenije počistili Majami. Još važnije je što su u porazima primali blizu 130 poena, a sada spustili rivala ispod 90. Činilo se i da je Hit isceđen nakon što im je pobeda protiv šampiona iscurila kroz prste u Ouklendu, iako su imali veliku prednost i pogodili 18 trojki. U Koloradu su bili mnogo slabiji, u drugom poluvremenu ubacili su samo 38 poena.

Denver čeka "srpski derbi" sa Sakramentom u sredu.

Pol Džordž je nastavio sa sjajnim partijama, utrpao je 47 poena Portlandu, Oklahoma je slavila deveti put u deset mečeva. Utakmica ide u anale, Rasel Vestbruk je napravio deseti tripl dabl u nizu, preskočio VIlta Čembrlena kada je broj uzastopnih ostvarenja u pitanju.

Ovo mu je inače 23. u sezoni, 127. u karijeri, i mada je izgledalo da tome ne pridaje pažnju, jasno, ponosan je na ostvarenje, 21 poen, 14 skokova, 11 asistencija noćas. Inače i Pol Džordž je, da ne zaboravimo, stigao do tripl-dabla, uz 47 poena imao je 12 skokova i 10 asistencija. Oklahoma je sjajno šutirala u prvom poluvremenu, posle se Portland robudio, spustio na -5, ali u poslednjem periodu nije bilo dileme.

Minesota je slavila protiv Klipersa, iako je Lu Vilijams postigao 45 poena, vratili su se Rouz i Tig kod "Vukova" to odmah deluje bolje. Bivši MVP je ubacio 22 poena, Džef Tig dodao 19, uu 10 asistencja, pa se odsustvo Viginsa nije osetlo. Dario Šarić je iskoristio šansu, ubacio 19 poena. Klupa Klipsa je ubacila 89 poena, nije vredelo, inače, njihovi rezervisti u proseku daju preko 50 poena, najviše u ligi.

Luka Dončić je bio blizu tripl-dabla, 21 poen, 10 skokova, 8 asistencija, ali Dalas je izgubio teksaški derbi sa Hjustonom. Harden je ubacio "samo" 31 poen za Roketse, njegov rekord je "ostao živ", kada je u pitanju serija mečeva, 30 puta u nizu je davao 30+ poena. Izgledalo je da že završiti, ali onda je Kris Pol odvukao odbranu, vratio na "Bradonju" koji je pogodio uz skandiranje "MVP" iz gledališta. Dalas se dobro držao, spustili su se na -9 posle lošeg prvog poluvremena, ali je ipak kvalitetniji Hjuston bez problema priveo meč kraju. Kris Pol je ubacio 17 poena, uz 11 asistencija...

Milvoki nije dozvolio jop jedno iznenađenje, lider je slavio u Čikagu, Adetokumbo je ubacio 29 poena, imao 17 skokova, 8 asistencija i 3 blokade, pa su Baksi zadržali prednost nad Torontom. Nakon loše partije i samo 83 poena protiv Orlanda za vikend, Baksi su naplatili ceh Čikagu, mada su se Bulsi dobro borili i skupo prodali kožu. Čak, vratili su se na jedan posed minuta u finišu, ali je usledila serija 12:2 Milvokija koji je tako priveo meč kraju. Markanen je kod Čikaga ubacio 20 poena i imao 17 skokova.

Reptorsi su teškom mukom dobili Bruklin i dalje dišu za vrat lideru. Leonard je ubacio 30 poena, Gasol kao šesti čovek 16 uz 6 skokova, Netsi su igrali odlično, Rasel ih je sa 28 poena i 14 asistencija (najviše u karijeri) doveo na prag produžetka, dao je sedam trojki, ali "Kandža" nije dopustio dramu, pogodio je četiri sekunde pre kraja za pobedu Kanađana.

Indijana je nastavila sa serijom pobeda, Kemba Voker je ubacio 34 poena za Šarlot, ali ostatak tima nije dao ništa Hornetsi su se u trećoj četvrtini vratili u meč, ali Ves Metjus se sjajnom rolom predstavio publici. Pojačanje Pejsersa je ubacio 8 poena, imao 5 skokova i tri asistencije, pogodio bitan šut sa sirenom za istek napada, kada je i meč prelomljen. Ovo je šesta pobeda u nizu za Indijanu posle povrede Oladipa koji je završio sezonu.

Andre Dramond je dominirao sa 32 poena, 17 skokova, Pistonsi su dobili važan meč sa Vizardsima i odmakli timu iz prestonice, Grifin takođe odličan, 31 poen, po 9 skokova i asistencija, ovo je četvrta pobeda u nizu za Pistonse koji su sada preskočili Majami i na osmom su mestu, poziciji koja vodi u plej of.

Klivlend je dobio Njujork u takmičenju ko će više utakmica izgubiti, sada Kavsi imaju dve pobede više od Niksa. Njujork je izgubio 17 mečeva u nizu, crni rekord, izgubili su i +17 i nekoliko šansi za pobedu u poslednjem minutu. Da ne komentarišemo i ne iznosimo sumnje, ali delovalo je pomalo komično, jeste bitno na leto birati prvi na draftu, a "tankovanju" se ne može stati na kraj...

Denver - Majami 103:87
Oklahoma - Portland 120:111
Minesota - LA Klipers 130:120
Hjuston - Dalas 120:104
Čikago - Milvoki 99:112
Toronto - Bruklin 127:125
Indijana - Šarlot 99:90
Detroit - Vašington 121:112
Klivlend - Njujork 107:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke