Jokić ne promašuje, Dragićeva osveta, "Profesor" Bjelica zalepio Lebrona!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.01.2016.
09:06
Izvor: Sportske.net

Favoriti sigurni, San Antonio strepeo. Slovenac se vratio u Arizonu, naš Jokić jedini dobro šutira u Nagetsima. Bjelica se nije upisao, ali pamtiće meč protiv Klivlenda!

Beta
Beta

Povezane vesti

Kevin Lov se vratio u Minesotu, jasno dočekan je zvižducima, ali oni nisu bili ni tako česti, ni tako glasni kao prošle godine.

Vreme je učinilo svoje, Kavsi su brzo ohladili domaću publiku, na poluvremenu je bilo +16, a razlika je rasla tokom čitavog meča.

Lov je ubacio 20 poena, Džej-Ar Smit 27, najviše u sezoni, gosti su stigli do očekivane pobede.

Bjelica je za manje od 10 minuta ostao bez poena, imao je 3 skoka, a zalepio je i rampu Lebronu Džejmsu.



Peković 2 poena, još je rovit, igrao je 15 minuta.

Kod Minesote Vigins je bivšem klubu, tačnije klubu koji ga je menjao za Lova ubacio 30 poena, a još jedan top pik drafta Karl Entoni Tauns dodao 22, sigurno je da "Vukovi" na njima dvojici mogu da grade budućnost.

Kako se i očekivalo, Memfis je u meču sa malim brojem poena slavio protiv Denvera, Zek Rendolf je bio prevaga, 16 od 24 poena postigao je u nastavku. Oba tima su loše šutirala, Jokić opet starter, ovo za njega ne važi, pogodio je sva četiri šuta, upisao 9 poena i 5 skokova. Nurkić je uz 6 poena, imao isto toliko uhvaćenih lopti, a 6 koševa je učinak i Žoa Lovernja.



Sparsi su preživeli Nikse, mnogo teže nego što se očekivalo sačuvali su nepobedivost na domaćem terenu. Upisali su 22. pobedu u nizu pred svojim navijačima, Kavi Leonard je sa 19 poena, 12 skokova pokazao da je lider San Antonija. Domaćin se mučio, bez rešenja za sjajnog Porzingisa koji je ubacio 28 poena i imao 11 skokova, gosti su imali šut za pobedu Hoze Kalderon je promašio sa zvukom sirene.

Bobi Marjanović nije dobio šansu u ovom meču.

Portlandu nisu pomogla ni 40 poena Damijena Lilarda, šampion je bio prejak i odneo pobedu iz Oregona. Silan start Voriorsa je ostavio bez odgovora Blejzerse, Klej Tompson je ubacio 36 poena, a gosti su na poluvremenu bili na -22, kada je sve bilo i rešeno. Kari je dodao 22 poena, Drajmond Grin nakon meča pauze opet napravio tripl-dabl, 11 poena, 13 skokova, 10 asistencija. Sledeća stanica za Voriorse je večeras Sakramentno, Portland će sutra uveče ugostiti Oklahomu.

Mavericks Thunder Basketball

Kad smo kod Tandera, teže nego što se očekivali dobili su Lejkerse. Lu Vilijams je ubacio 44 poena za domaćina, 23 u poslednjoj četvrtini, ali nije vredelo. Kako se i očekivalo Brajant se pojavio u timu,  iako je igrao prethodne večeri u Sakramentu, završio je sa 19 poena, ali i promašio šut za izjednačenje, preko Duranta, 4 sekunde pre kraja. Vestbruk je ubacio 36 poena, imao 12 skokova i 7 asistencija, Durant je završio sa 24 poena, bila je to treća pobeda Oklahome nad Lejkersima u sezoni, prve dve su bile sa 40, odnosno 35 razlike, ova poslednja tesna. Igraće još jednom, 11. aprila u Oklahomi.

Goran Dragić je pobedio na povratku u Arizonu, Majami je odneo pobedu u duelu sa slabim Feniksom uz 27 poena Dvejna Vejda. Slovenac je dodao 22, imao 7 asistencija, naišao je na topao prijemn navijača, baš kao i Stodemajer, Amare je nosio 8 godina dres Sansa.

Kris Midlton je ulazom desetak sekundi pre kraja odlučio u pobedi Milvokija nad Dalasom, odlična partija Karter-Vilijamsa koji je uz 15 poena imao 12 skokova i 8 asistencija.

Indijana je dobila Pelikanse, neočekivano je dobar bio Jan Mahinmi sa 17 poena, a peh za Nju Orleans je nova povreda Entonija Dejvisa. Pejsersi su inače učinili sve da sami sebe pobede, izgubili su 25 lopti i preživeli, zahvaljujući odličnoj odbrani.

DeMar DeRozan je uništio sa 35 poena Vizardse u Vašingtonu, Toronto se na neki način osvetio za eliminaciju u prvoj rundi plej ofa prošle sezone, mada ti porazi od tima iz prestonice i dalje bole Kanađane koji su ušli kao favoriti u pomenuti duel.

Netsi su u kanalu, deveti poraz u nizu kod kuće, Orlando je odneo pobedu iz Bruklina, Oladipo i Vučević su postigli po 20 poena, Crnogorac je imao i 10 skokova i 4 asistencije pa je Medžik nastavio da preslišava Netse ove sezone, dobili su sva tri duela protiv ovog rivala.

Rezultati:

Bruklin - Orlando 77:83
Vašington - Toronto 88:97
San Antonio - Njujork 100:99
Memfis - Denver 91:84
Milvoki - Dalas 96:95
Minesota - Klivlend 99:125
Feniks - Majami 95:103
Lejkersi - Oklahoma 113:117
Portland - Golden Stejt 108:128
Nju Orleans - Indijana 86:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DerrickRoseCZV
Saturday, 09.01.2016
18:00

Slomio mu krunu ovom bananom xe xe

avatar
Kalinari
Saturday, 09.01.2016
12:00

Jokić će biti zver od igrača,samo da ovako nastavi.

avatar
Kalinari
Saturday, 09.01.2016
11:55

'De si poš'o kralju?

avatar
El Capitan
Saturday, 09.01.2016
11:05

Tako su bili blizu.. Niksi u poslednjih 5-6 mečeva pokazuju sjajan pristup igri kakav nisu pokazivali dvije i po sezone već zajedno. Porzingis je sjajan a samo mu je 20. Mislim da može uzeti nagradu za Rukija sezone,sjajno se pokazao kad je bilo najbitnije tj. protiv Sparsa i protiv Klivlenda u gostima bez Mela. Kalderon je možda i najslabija karika ove petorke,ali ima dobar šut za tri,šteta za promašaj. Volio bih još da pohvalim Karmela koji napokon igra timski i možda ga ovaj triangle offense guši u poenterskom smislu,ali dosta pomaže ekipi.

avatar
lakipfc
Saturday, 09.01.2016
10:31

Lepo je probuditi se sa dobitkom konacno na ove lzdopingovane....