Jokić ne igra, Vučević otvorio šampanjac, nije greška, Hjuston najbolje u istoriji košarke!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 08.04.2019.
08:46
Izvor: Sportske.net

Jokić na poštedi pred plej of, Crnogorac nakon šest godina u doigravanju. Hjuston pomerio granice...

Epa/CJ Gunther
Epa/CJ Gunther

Povezane vesti

Netsi se vraćaju u plej of, prvi put u poslednje četiri godine, dobili su u Indijani i sada su matematički sigurni pred poslednji meč. D'Anđelo Rasel i Džo Haris su završili posao, LeVert se u pravom trenutku oporavio, Indijana će završiti kao peta, igraće protiv Bostona u prvoj rundi plej ofa.

Kemba Voker je vodio Šarlot do pobede u Detroitu sa 31 poenom, u pitanju je pobeda protiv direktnog rivala, ali čini se da je za Hornetse kasno, iako su dobili poslednja tri meča. Pistonsi su van forme, izgubili su četiri u nizu, sada drhte, iako imaju pobedu više od Majamija i Šarlota.

U plej ofu je Orlando, pobedom u Bostonu overili su povratak u doigravanje. Vučević je ubacio 25 poena, imao 12 skokova, posle sedam godina videćemo i Medžik u post-sezoni.

"Ovo je neverovatno, svi znamo kroz šta smo prošli u proteklih šest sezona, sumnje i potcenjivanja. Sve me je to bolelo, ali se isplatilo", pričao je presrećni Vučević. Ovo je inače prvi put da je Orlando počistio Bostin u regularnoj sezoni, još od 1997. godine.

Dalas je posle produžetka dobio u Memfisu bez Dončića, Salah Mejri je presudio "Grizlijima", prvo je doneo dodatnih pet minuta, a onda sa sedam poena u produžetku prelomio.

Denver je odmarao nekolicinu igrača, među njima i Jokića, izgubili su od Portlanda, Lilard je ubacio 30 poena. Nagetsi su drugi, imaju pola pobede više od Hjustona koji je uništio Feniks. Ubacili su im 27 trojki, najviše u istoriji NBA lige, Gordon je pogodio osam, Harden pet, Taker tri, rekord je postavio Ostin Rivers, Kokoškov i Sansi su delovali kao vreća za udaranje, na poluvremenu su gubili sa 30 razlike.

Golden Stejt je lako izašao na kraj sa Klipsima, ubacili su u brzinu u trećoj četvrtini, Kari je ubacio 27 poena, pa je šampion overio prvo mesto na Zapadu.

Juta je neočekivano izgubila u Los Anđelesu, Lejkersi su prekinuli niz od sedam poraza protiv "Džezera", Kaldvel-Poup je izrešetao goste sa 32 poena.

Na Zapadu su poznati učesnici plej ofa, ali ne i konačan raspored od 6.do 8. mesta, Oklahoma koja je na matineu, uz novi tripl-dabl Rasa Vestbruka dobila Minesota, ima pola pobede više nad San Antoniom i Klipersima.

Adetokumbo se vratio sa 30 poena, Baksi se zagrevaju za start plej-ofa, savladali su Atlantu, dok je Njujork došao do 16. pobede u sezoni, najgori tim lige je uz 30 poena Hezonje dobio Vašington.

Bogdanović je ubacio 16, Bjelica 15 poena u porazu Kingsa od Pelikansa, u meču bez značaja.Bjelica je pogodio svih pet šuteva na startu meča, ali i stao posle toga. Pelikansi su ubacili 19 trojki što je rekord franšize.

LA Lejkers - Juta 113:109
Sakramento - Nju Orleans 129:133
Portland - Denver 115:108
Golden Stejt - LA Klipers 131:104
Njujork - Vašington 113:110
Boston - Orlando 108:116
Milvoki - Atlanta 115:107
Hjuston - Feniks 149:113
Memfis - Dalas 127:129
Indijana - Bruklin 96:108
Detroit - Šarlot 91:104
Minesota - Oklahoma 126:132
Klivlend - San Antonio 90:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke