Jokić ne igra ovog leta: "Pričao sam sa Saletom, razume moju situaciju"

 • Autor: Pavle Knežević

 • 24. maj 2018.

 • 19:25

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Srbija ovog leta očekivano opet bez Jokića. Prvi put javno reagovao i na silne prozivke od prošlog leta.

Jokić ne igra ovog leta:
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER
Centar Denvera i NBA zvezda Nikola Jokić (očekivano) neće igrati za reprezentaciju ovog leta protiv Gruzije i Nemačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. O negativnim komentarima i uvredama što nije igrao na Evropskom prvenstvu imao je da kaže samo četiri reči.

Jokić je gledao utakmicu Mega Bemaksa i Partizana u plej-ofu Super lige, a odmah se odazvao na razgovor sa petoro novinara koji su pratili meč. Zna se šta je glavna tema.

"Ja sam pričao sa Saletom (selektorom Aleksandrom Đorđevićem), rekao mi je da me ne planira. Ne u tom smislu (taktičkom), nego da zna kakva je situacija sa ugovorom i kakva je moja situacija, pa me zato ne planira", rekao je Jokić.

On ima još godinu dana ugovora, ali ga Denver, prema nezvaničnim najavama, neće pustiti jer želi na njemu da gradi franšizu, tako da se očekuje da dobije maksimalan ugovor. O tome, naravno, nije mogao da priča, jer pravila NBA zabranjuju da se o ugovorima priča do 7. jula.

Jokiću je ovo drugo leto da neće igrati za reprezentaciju, a prošle je navukao bes jednog dela navijača jer nije želeo da igra na Evropskom prvenstvu. Bilo je mnogo komentara, često i uvredljivih, ali on se tada nije oglašavao. Sada je imao da kaže samo četiri reči.

"Bilo pa prošlo, eto", odgovorio je Nikola uz osmeh.

A kako ti deluje sada ovo u starom klubu, kako ti izgleda sve?

"Nekako čudno, davno je stvarno bilo. Već tri godine nisam bio ovde, nisam igrao evropsku košarku osim Evropskog prvenstva i nekako mi sad deluje sve drugačije", rekao je Jokić.

Šta radiš, kakvi su ti planovi?

"Odmaram, iskoristio sam sve moguće vreme da odmaram i uživam", kratko kaže Nikola.

Imao si sjajnu sezonu, još bolju nego prošlu, napreduješ iz sezone u sezonu i ti i tvoj tim.

"To je neki cilj, da posle svake sezone bude bolje, da napredujemo svake sezone, da kao tim napredujemo stepenik kao stepenik. Ove sezone smo bili jako blizu da se plasiramo u plej-of. To smo ispustuli, a nadam se da ćemo naredne sezone uspeti", rekao je Jokić.

O tvojoj igri i napretku?

"Mislim da to dođe iskustvom. Svake godine više vremena provodim na parketu, imam više minuta i možda dobijam više lopti. Mislim da ću to vreme u NBA sve više iskorišćavati", rekao je Jokić.

Deluješ vitkije, spremnije, agilnije...

"Pa sad baš i ne, haha. Počinjem da treniram za devet dana. Dolaze mi treneri iz Amerike, spremam se polako. U Srbiji planiram da što više vremena provodim u Somboru, ali ne znam tačno koliko. Planiram da se u avgustu vratim u SAD", rekao je Jokić.

Nikola je ove sezone odigrao 75 utakmica za Denver. U proseku je na terenu provodio po 32,6 minuta, uz prosečni učinak od 18,5 poena, 10,7 skokova, 6,1 asistenciju i 1,2 ukradene lopte po meču.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari