Jokić "mućka" recept za Hardena, strašni Bogdan preslišao Orlando, usamljeni Dončić, Nurkić čovek-planina!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 08.01.2019.
09:18
Izvor: Sportske.net

Jokić protiv Hardena, Denver nema rešenje za Hjuston. Bogdanović odličan, gorka pilula za Dalas, Jusuf Nurkić igra sjajno...

Beta/AP Photo/Steve Yeater
Beta/AP Photo/Steve Yeater

Povezane vesti

Derbi dana videli smo u Teksasu, sudar dva neverovatna igrača pripao je Džejmsu Hardenu. MVP iz prošle sezone je ubacio 32 poena, imao 14 asistencija i 5 skokova, pa su Roketsi prišli poraženom Denveru na tri pobede.

Jokić je ubacio 24 poena, imao 13 skokova, ali napravio čak osam grešaka. Nagetsi su probali da dupliraju odbranu na Hardenu, ali je "Bradonja" hranio loptama Klinta Kapelu koji je postigao 31 poen, najviše u karijeri.

Tim iz Kolorada je zaustavljen posle pet pobeda, jednostavno, sa ovakvim Hardenom teško je protiv Roketsa, pogotovo Denveru koji nema odgovor.

"Stalno nas pobeđuju, moramo nekako da shvatimo šta je recept, da to promenimo", rekao je Jokić, njegov tim je izgubio devet mečeva u nizu protiv Roketsa koji su noćas pogodili 22 trojke, Pi Džej Taker 7, Harden i Džerald Grin po šest.



Sakramento je lako izašao na kraj sa Orlandom, Bogdanović je ubacio 15 poena, Bjelica tek 4, ali je igrao dvadesetak minuta, koliko je dobio i povratnik Begli. Vučević usamljen u Orlandu sa 18 poena, 13 skokova, Kingsi retko dobijaju ovako ubedljivo, imali su privilegiju da odmore startere, Bogdanović je odigrao najviše, 32 minuta od igrača koji su počeli meč. Naš as je imao i 7 asistencija, 8 skokova, odigrao dobro u odbrani, kao i čitav tim. Medžik je šutirao očajno, prodali su 16 lopti, u drugoj četvrtini delovali kao razbijena vojska, pa praktično nisu imali ni šansu na ovom gostovanju.



Portland nije imao problem sa Njujorkom, još jedna odlična partija Nurkića, četvrti meč u nizu u kome postiže 20+ koševa, igra sjajno, iako je rano ušao u probleme sa penalima. Uz 20 poena imao je 8 skokova.

Dalas je pretrpeo težak udarac kod kuće, pobedu iz Teksasa odneli su Lejkersi bez Lebrona. Odigrali su najbolji meč od kada je "Kralj" povređen, Ingram je ubacio 29 poena, gosti su spustili Mavse ispod "stotke", Dončić je ubacio 27 poena, imao i 8 asistencija, ali je ostatak tima odigrao veoma loše, nisu pogodili ništa, imali samo 12 timskih asistencija. Jednostavno, bili su prespori, ovo im je tek četvrti poraz kod kuće, ali bolan, pogotovo jer na strani retko pobeđuju.

Juta nije uspela da zaustavi Adetokumba, 30 poena, 10 skokova za "Zver", Baksi su zatvorili odbranu u nastavku, okrenuli rezultat i na kraju dobili važan meč. Ton Mejker je sa klupe ubacio 15 poena, prelomio meč u drugom poluvremenu, Milvoki je inače sa skorom 28-11 drugi tim lige.

Pelikansi su preleteli "Grizlije", 36 poena, 13 skokova Entonija Dejvisa, Kajri Irving se vratio protiv Netsa, vodio je Boston sa 17 poena, Seltiksi su odigrali odličnu odbranu, naterali rivala na čak 23 greške i imali čak 37 timskih asistencija.

San Antonio nastavlja sa odličnim partijama, slavili su u Detroitu, uz 26 poena, 9 asistencija i 7 skokova DeRozana, sve su bliži vrhu, ovo je bila 1221. pobeda za Grega Popovića, stigao je Džerija Slouna na trećem mestu, ispred njega su samo Don Nelson i Leni Vilkins.

Kod Pistonsa, Grifin 34 poena, Dramong je imao 19, uz 14 skokova, ali prednost gostiju je rasla, kontrolisali su meč i jednostavno domaćin nije imao odgovor.

Rezultati:

Sakramento - Orlando 111:95
Portland - Njujork 111:101
Dalas - LA Lejkers 97:107
Milvoki - Juta 114:102
Hjuston - Denver 125:113
Nju Orleans - Memfis 114:95
Boston - Bruklin 116:95
Detroit - San Antonio 107:119

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke