Jokić može sve, postao i "doktor za nezgodna mesta" na terenu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 17.04.2019.
07:53
Izvor: Sportske.net

Denver poravnao protiv San Antonija, sjajna partija Srbina, on i Marej okrenuli rezultat, serija se seli u Teksas.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Cela sezona je bila na talonu na neki način, izgledalo je kao da će Nagetsi doživeti nokaut. Ipak, Džamal Marej se probudio u poslednji čas, ubacio 21 od 24 poena u poslednjoj četvrtini, pa je Denver izbrisao deficit od 19 poena i izjednačio na 1:1 protiv San Antonija.

U poslednjoj četvrtini tim iz Teksasa se raspao, primili su 39 poena, prednost se brzo topila, na kraju nije bilo ni drame.

Nikola Jokić blizu svog drugog tripl-dabla u seriji, 21 poen, 13 skokova, 8 asistencija. Denver se ponovo mučio u ofanzivi, pogotovo u prvom poluvremenu, ali pokazalo se, kada nađu ritam, teško ih je zaustaviti. Neće biti lako, Sparsi imaju brejk i tradiciju uz sebe. Denver nije dobio u San Antoniju od 2012. godine. Sada će morati da slavi u jednoj od naredne dve utakmice, inače će se suočiti sa meč loptama Sparsa.

Jokić je bio i doktor, pokazao Harisu kako da neutrališe bol, nakon što ga je lopta pogodila na nezgodno mesto. U poslednjoj četvrtini, Srbin je dominirao na obe strane terena protiv Oldridža.

Kod gostiju DeRozan 31 poen, Oldridž 24, Derek Vajt 17, čini se da su ispustili veliku šansu u ovom meču.

Na 1:1 je izjednačio i Toronto, ovoga puta Orlando nije mogao ništa. Kanađani su predvođeni Leonardom oduvali rivala, ubacio je 37 poena, na drugoj strani, Vučević samo 6, uz isto toliko skokova. Leonard je zaradio ovacije kada je napuštao teren, bio je nezaustavljiv, šutirao 15 od 22, "Kandža" je bio besan nakon prvog meča, sada su gosti platili ceh. Serija se seli na Floridu, Orlando ima brejk, i naredna dva meča igra na domaćem terenu.

Portland vodi 2:0, dobili su još jednom Oklahomu, ubacili u brzinu nakon poluvremena, Lilard je brojao do 29, oporavljeni MekKolum dodao 33 poena, kada njih dvojica igraju na ovakvom nivou, pogotovo u Oregonu, rival ima malo šansi. Kod Oklahome koja je šutirala očajno trojke, ali i promašila devet bacanja, Pol Džordž 27 poena, Vestbruk na skok od tripl-dabla, uz loš procenat šuta i izgubljenih šest lopti. On i Džordž su ih "prodali" 11, zanimljivo da je za Portland ovo najubedljivija pobeda u doigravanju još od 2003. Serija se seli u Oklahomu, treća utakmica je u petak.

Rezultati:

Portland - Oklahoma 114:94 (2:0)
Denver - San Antonio 114:105 (1:1)
Toronto - Orlando 111:82 (1:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek B.
Wednesday, 17.04.2019
12:16

Težak posao čeka Denver, San Antonio je konačno kompletan (što se tiče bitnih igrača iz rotacije). Uz tradiciju koja je na strani San Antonia, tu je i iskustvo igranja play offa ali i sam kvalitet ekipe koji je odlično vodjen sa klupe. Denver je u regularnom dijelu višepokazao, bio konstantniji ali kao što sam naveo, San Antonio je bio cijelu sezonu desetkovan, uvijek je falio neko iz prve petorke, neretko i više njih. Navijam za Denver (zbog Jokića) ali mislim da je San Antonio puno bliže polufinalu zapada.Čak bih prognozirao rezultat 4:1 za San Antonio