Jokić - Može sjajna košarka, ali i odbojka! Šampion do pobede posle tuče, čopor opet izujedao "drim-tim" Oklahome!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 28.10.2017.
09:04
Izvor: Sportske.net

Odlični Jokić ulepšao povratak Milsapa u grad, mnogo frke u duelu Voriorsa i Vizardsa, dva puta u pet dana, "Vukovi" posle drame bacili na pod strašni Oklahomin trio.

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Duet Milsap-Jokić je proradio u pravom trenutku. Pol Milsap je protiv doskorašnjeg kluba ubacio ključne poene u poslednjoj četvrtini i pomogao Nikoli Jokiću, Denver nosi pobedu iz Džordžije.

Srbin odličan, 18 poena, 15 skokova, u prvoj pobedi Denvera u Atlanti od 2014. godine. Jokić je imao i 5 asistencija, pokazao da ulazi u formu, kako reče jedan od navijača Nagetsa, Denveru ne treba bek, kada on igra ovako.

Jedan od koševa postigao je onako kako verovatno on u ligi jedino ume, odbojkom, u Denveru se nadaju da je ovo početak serije pobeda.

Nemanja Bjelica je pogodio trojku za osam minuta, Karl Entoni Tauns je na svojim plećima nosio tim protiv Oklahome koja i pored svog "hajpa" ima skor 2-3. KAT je ubacio 33 poena i imao 19 skokova, a oporavljeni Džimi Batler dao 13 od 25 poena u poslednjoj četvrtini, pa su se "Vukovi" radovali. Vestbruku su par asistencija i skokova nedostajale za novi tripl-dabl, ubacio je 27 poena, ali i izgubio osam lopti. Entoni je promašio trojku za produžetak, Tander je drugi put ove sezone izgubio od Minesote, podsetimo, u nedelju ih je Vigins srušio sa sirenom.

Kajl Lovri je tripl-dablom 11 poena, 12 asistencija i 10 skokova, srušio mlade Lejkerse u Holivudu. Kanađani su okrenuli meč kada se raspucao DeRozan koji je u nastavku ubacio 17 od ukupno 24 poena.

Voriorsi su u derbiju tesno dobili Vašington, mučio je Porter sa 29 poena, Vol je dodao 20, uz 14 asistencija. Ali, šampion se sa -18 vratio i dobio meč. Meč je bio uzbudljiv, "fajt" Grina i Bredlija Bila je dvoranu digao na noge, Drajmonda su jedva odvukli, i Bil je morao na hlađenje.

Gradski derbi pripao je Njujorku iako je Bruklin mnogo bolje startovao. Niksi su stigli do prvog trijumfa, Porzingis je brojao do 30, Netsi odigrali užasan meč, iako su vodili posle prve četvrtine.

Hjuston je izrešetao Šarlot, šta možete protiv ovakvog "Bradonje", 27 poena, 11 asistencija, 10 skokova, Rajan Anderson je dodao šest trojki, kao i Erik Gordon. Roketsi su pogodili 22 trojke iz 57 pokušaja, Šarlotu osim u prvoj četvrtini nije išlo ništa od ruke. Hauard je i pored 19 poena promašio 10 bacanja, procenat šuta domaćin ispod 38%. Jasno, poraz je bio neminovan.

Prvi poraz je doživei i San Antonio, stali su na 87 poena u Orlandu. Domaćin je pokazao da je nepredvidiv, da igra generalno mnogo bolje od očekivanog. Furnije je vodio Medžik do četvrte pobede u sezoni, imaju samo jedan poraz. Sparsi su odigrali verovatno najgori meč u poslednjih par godina, dali su četiri trojke, imali 16.7 procenata šuta u toj kategoriji, ukupno 33%, izgubili su 17 lopti.

"Rasturili su nas u svim elementima igre", rekao je Greg Popović, a njegov tim sigurno čeka žestoka kritika na treningu, kao i uvek kada se ovakve stvari dese.

LA Lejkers - 92:101
Golden Stejt - Vašington 120:117
Minesota - Oklahoma 119:116
Njujork - Bruklin 107:86
Šarlot - Hjuston 93:109
Orlando - San Antonio 114:87

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke