Jokić može bukvalno sve, vratio Denver u 1984. godinu! Srbi se udružili, dobili Luku Slovenca, šteta što svi ne igraju zajedno!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 17.12.2018.
09:00
Izvor: Sportske.net

Denver na mestu na kome nije bio gotovo 35 godina, Jokić presudio u duelu vodećih timova Zapada i Istoka. Bogdanović i Bjelica slavili protiv Dončića, zamislite ih svu trojicu u istoj ekipi. Vol sam pobedio Lejkerse, Vejd oživeo uspomene u Nju Orleansu...

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

U poslednjoj četvrtini Džamal Marej je počeo da pogađa. Ispostavilo se na vreme. On je 15 od 19 poena dao u poslednjoj četvrtini pa je u sudaru lidera Zapada i Istoka, slavio Denver.

Jokić opet odličan, više nije ni vest, ubacio je 26 poena, imao 9 skokova i 4 asistencije, njegov tim je drugi put u sezoni savladao Reptorse, ekipu sa najboljim skorom u ligi. Kanađani bez Lovrija, Leonardi je brojao do 29, imao 14 skokova, u trećoj četrvtini gosti su bili na +13, ali je onda usledila oluja, serija 23:2 domaćih, to je bio ključ.

Gosti su se ljutili na sudijski kriterijum, Nik Nurs je naveo da je Leonard izveo samo četiri bacanja, bilo kako bilo, gosti su bili i oslabljeni Valančijunasu i Lovriju su se pridružili Siakam i Van Flit, mada su i Nagetsi bez Bartona, Milsapa i Gerija Harisa.

Kouč Meloun je upitan da prokomentariše igru Jokića, bio kratak.

"On je igrač oko koga smo okupili tim, naš kamen temeljac", objasnio je trener Nagetsa.

Inače, recimo i to, Denver je prvi put na čelu Zapada još od 1984. godine.

Sakramento je odneo pobedu iz Dalasa, po 15 poena Bogdanovića i Bjelice koji su bili starteri, "Beli" je imao i 10 skokova, Bogi uhvatio 7 lopti, dodao 5 asistencija šut ga nije služio.



Na drugoj strani Luka Dončić 28 poena, 9 skokova, 6 asistencija protiv nesuđenog kluba. Kingsi su uzeli Marvina Beglija "Trećeg", on je noćas bio povređen, nije teško zamisliti kakav ti tim imali sa Slovencem.

Ipak, to je bila odluka kluba, dobili su u Teksasu, Badi Hild i D'Aron Foks su kombinovali 56 poena, pa su Kingsi podigli glavu nakon poraza od Voriorsa kada su ispustili trijumf u finišu.

Dalas je loše šutirao, DeAndre Džordan je uhvatio 28 lopti.

Majami je iznenadio Pelikanse, Vajtsajd se vratio sa 17 poena, 12 skokova, 3 blokade, i mada je Entoni Dejvis ubacio 27 koševa, imao 12 skokova, 7 asistencija, po 3 blokade i ukradene lopte, ovoga puta nije bilo dovoljno. Ostatak tima nije dao gotovo ništa u ofanzivi, izuzev Holideja koji je brojao do 22. Pelikansi su imali šansu, ali je Dvejn Vejd osežio uspomene, postigao je 19 poena, pogodio dva šuta na kraju svakog poluvremena, ispraćen je ovacijama domaće publike. Kao klinac sa koledžom Market igrao je pred NBA skautima, ubacio 35 poena rivalu, a te godine je kao student stigao i do Fajnal Fora, baš u Superdomu.

Vašington je slavio protiv Lejkersa, stao je Lebron, stao je i čitav tim, "Kralj" je ubacio samo 13 poena,  propisno se ispromašivao, na drugoj strani, simultanka  Vola, 40 poena, 14 asistencija, 6 skokova, 3 ukradene lopte, 2 blokade, sam je pobedio goste. Vizardsi su prekinuli seriju od četiri poraza. Bredli Bil je dodao 25 poena i imao 12 skokova, mnogi su bili razočarani, jer, u publici je bilo dosta ljudi u dresovima Lejkersa što je NBA neuobičajeno.

Viktor Oladipo se vratio u velikom stilu, Indijana je uz njegovih 26 poena tukla Nikse, najbolji igrač Pejsersa je dodao 8 skokova, 7 asistencija i 5 blokada, nije zarđao nakon 11 mečeva pauze zbog povrede kolena. Bilo je izjednačeno do poslednje četvrtine, kada su se Pejsersi odlepili i priveli meč kraju. Turčin Kanter 20 poena, 15 skokova za Njujork...

U matine mečevima, Netsi su napunili Houkse, Filadelfija opravdala ulogu favorita protiv Klivlenda.


Denver - Toronto 95:86
Dalas - Sakramento 113:120
Nju Orleans - Majami 96:102
Vašington - LA Lejkers 128:110
Indijana - Njujork 110:99
Klivlend - Filadelfija 105:128
Bruklin - Atlanta 144:127

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke