Jokić ljut, Lebron obeležio derbi! Noćna mora Bjelice i Bogdana, videli Dončića na parketu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.02.2020.
08:04
Izvor: Sportske.net

Kontroverzne sudijske odlukw, problem sa penalima Jokića, ali i Lebron odlučili napeti derbi u Koloradu. Dončiću pauza nije smeta, rasturio Kingse. Povreda Lilarda, dolijao i Toronto.

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Lejkersi su prošli Denver i pokazali zbog čega su najbolji tim lige na strani. Imaju skor 23-5 van svoje dvorane, u duelu dva najbolja tima Zapada, gosti su odneli pobedu zahvaljujući Lebronu Džejmsu, koji je odigrao simultanku sa Nagetsima, 32 poena, 14 asistencija, 12 skokova, bio je to njegov 12. tripl-dabl u sezoni. Entoni Dejvis se razigrao u produžetku, dao je sedam poena od 33 u  "overtajmu" pa na Ol-Star pauzu Lejkersi idu sa četiri koraka prednosti u udnosu na tim uz Kolorada.

Kod Denvera, Marej 33 poena, Jokić je završio sa 22, 11 skokova, 6 asistemcija, ali je rano ušao u problem sa penalima, na 119:116 za goste, napravio ključnu grešku kod pasa, prekinuta je serija od četiri pobede Denvera.

Inače, sudije su oštetile Denver, kod Jokićeve četvrte lične, pre kontakts, Dejvis je napravio korake, žestoku protesti Denvera nisu pomogli. Svečanost pre meča, Jokiću je uručen dres u kome će predstavljati svoj tim na Ol-Staru.

Luka Dončić se vratio na teren i to je bila najgora moguća vest za Sakramento. Ubacio je 33 poena posle povrede, imao 12 skokova, 8 asistencija, Dalas je zgazio Kingse. Igrao je i Marjanović za Mavse, manje od četiri minuta, ubacio tri poena. Bogdanović očajan, 1 od 9 za trojke, 6 poena, Bjelica nešto bolji 10 uz 7 skokova. Dončić je, podsetimo propustio sedam mečeva, Dalas je izgubio četiri, ali sa njim na terenu je druga priča. Odličan i Porzingis, 27 poena, 13 skokova, Dalas je imao čak 34 timske asistencije...

Juta je slavila protiv Majamija, iako je Batler ubacio 25 poena u Solt Lejk Sitiju, na drugoj strani je Gobert imao 16 koševa i 20 skokova, Mičel dodao 26, Bogdanović 22, kad je Juta uspela da probije njihovu zonsku odbranu, gosti su bili u nevolji. Vodili su tokom prvog poluvremena, ali je domaćin imao više energije, Hit završava turneju skorom 1-4, oni su ipak mnogo bolji tim kod kuće.

Feniks je dobio Golden Stejt, Buker je dao 27 poena, koliko i Vigins na drugoj strani, sedam minuta dobio je i Smailagić, realizovao dva bacanja, napravio dve greške. Buker je dotukao Voriorse sa penala u finišu i mogao bi da se nađe na Ol-Staru, da uđe na mala vrata jer se Lilard povredeio. Naime, u Memfisu je Portland poražen, a gora vest je što je Lilard četiri minuta pre kraja zbog povrede mišića napustio teren. Propustiće Ol-Star u Čikagu i baš Buker bi mogao da ga zameni. Ovo je drugi poraz za Portland,  veoma bolan jer im sada "Grizliji" beže četiri pobede na osmom mestu Zapada. Kod domaćina, nova sjajna partija Brendona Klarka, 27 poena, drugi pik drafta Dža Morant je dodao 20, Marko Gudurić nije dobio šansu.

Ne pomaže ni D'Anđelo Rasel, ubacio je 26 poena, imao 11 asistencija, ali je Minesota nastavila da gubi. Grejem je dao 28 poena, Šarlo je iskoristio neigranje Taunsa i stigao do važnog trijumfa iako su bili u dvocifrenom deficitu, u jednom trenutku i na -18. U drugom delu oni su spustili domaće na 42 poena i samoo 30% šuta.

Vašington je dobio u Njujorku, Bredli Bil je protiv Niksa ubacio 30 poena, nastavio da vuče tim na leđima,  Bertans dodao 13, domaći su vodili u poslednjoj četvrtini, ali je usledila serija 24:8 za tim iz prestonice, pobedu su zatvorili sa 34:19, Njujork nije imao odgovor. U jednom trenutku otpisani Vizardsi su dobrim igrama u poslednje vreme stigli na samo tri pobede manje od Orlanda koji je osmi na Istoku.

Orlando je u produžetku dobio slabi Detroit, 19 poena, 11 skokova, 7 asistencija Nika Vučevića, Pistonsi su namučili domaće, stigli veliku prednost Orlanda, ali na kraju su Gordon i Markel Fulc odigrali važne role u produžetku i nekako sačuvali pobedu svom timu.

Zaustavljen je šampion i to u Bruklinu. Netsi su neočekivano slavili, prekinuli seriju Kanađana od 15 pobeda, LeVert opet odličan 20 poena, dugo Netsi nisu dobili Reptorse, u subotu su izgubili u Kanadi, ali je i tada i sinoć LeVert pokazao koliko može. Procenti šuta gostiju su pali, oni su odigrali daleko najgoru utakmicu u 2020. godini i zasluženo su izgubili.

Izgubio je i Milvoki, bez Adetokumba koji i dalje slavi rođenje prvog deteta. Indijana je prihvatila poklon, oni sami su u nevolji nakon serije poraza, ali eto nakon šest poraza ogrejalo ih je Sunce. Malkolm Brogdon je baš zapeo u poslednjoj četvrtini kada se lomilo, protiv bivšeg kluba, Baksi su stigli -25, ali je Brogdon pogodio važne šuteve i na kraju sačuvao pobedu Pejsersima.

Klivlend je dobio Atlantu, sudar očajnika u Ohaju pripao je domaćima koji na pauzu idu sa jednom pobedom više od Houksa, ovom noćašnjom. Jang je ubacio 27 poena, imao 12 asistencija, Lari Nens na drugoj na 23 koša, dodao 13 skokova, Dramond dodao 14 poena i 15 skokova za novi tim koji je prekinuo crni niz od 12 poraza kod kuće. Poslednji put je to bilo na Božić pa je razumljivo to bilo olakšanje za Kavse.

Rezultati:

Denver - LA Lejkers 116:120 pr
Juta - Majami 116:101
Feniks - Golden Stejt 112:106
Dalas - Sakramento 130:111
Memfis - Portland 111:104
Minesota - Šarlot 108:115
Njujork - Vašington 96:114
Bruklin - Toronto 101:91
Indijana - Milvoki 118:111
Orlando - Detroit 116:112 pr.
Klivlend - Atlanta 127:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke