Jokić kao da otima slatkiše od dece, Hardenova partija života!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 23.03.2019.
08:34
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić čini košarku lakom, "Bradonja" uništio rivale iz Teksasa. Vučević na pola korak od Dragića, sjajni mart Klipersa se nastavlja...

AP Photo/Eric Christian Smith
AP Photo/Eric Christian Smith

Povezane vesti

Denver nije propustio šansu, pobedom u Njujorku ponovo su se izjednačili sa Voriorsima na prvom mestu Zapada. Kouč Meloun kaže da nije najvažnije biti prvi, da želi da ima odmornu ekipu bez povređenih igrača i pokuša nešto da napravi u plej-ofu.

Oba tima imaju još po 11 mečeva do kraja sezone, videćemo ko će na kraju osvojiti Zapad.

Nikola Jokić je dominirao sa 21 poenom, 17 skokova i 5 asistencija, ovo je šesta pobeda za tim iz Kolorada u nizu.
On zaista čini košarku lakom, kako reče komentator, postiže koševe kao da otima slatkiše od dece.
Junak večeri je svakako Džejms Harden, brojao je do 61, izjednačio lični rekord, Roketsi su slavili u derbiju Teksasa protiv San Antonija. Harden je ubacio devet trojki, odigrao simultanku, pogodio 19 šuteva iz 34 pokušaja, ovo je verovatno njegova partija karijere. "Bradonja" je u prvoj četvrtini dao 27 poena, D'Antoni kaže da jedino on može da ga zaustavi, tako što bi ga poslao na klupu. Ovo je osmi put u sezoni da Harden postiže 50+ poena, kada je San Antonio stigao na startu poslednje četvrtine rivala, ponovo je Harden u finišu utakmice bio nezaustavljiv. Roketsi su ovom pobedom otišli procenat iznad Portlanda, kasne četiri pobede za vodećim tandemom, Voriorsima i Nagetsima.

Oklahoma je ostvarila veoma važnu pobedu, slavili su u Torontu, Pol Džordž je ubacio 28 poena, u finišu je odlično odigrao i Denis Šreder, pa je Tander zaustavio seriju od četiri poraza. Leonard je brojao do 37 na drugoj strani, Reptorsima je nedostajao povređeni Kajl Lovri. Zanimljivo da Oklahomi prija Kanada, četiri godine u nizu slave preko granice.

Do važnog trijumfa stigli su i Klipersi koji se bore za što bolju poziciju u plej ofu. Galinari je ubacio 27 poena Kavsima, bilo je tesno u Ohaju, Džordžan Klarkson je promašio trojku za pobedu domaćih. U martu Klipsi igraju sjajno, imaju skor 9-1 i obezbedili su plej of. Trijumfom u Klivlendu su preskočili Sparse i Jutu, dele peto mesto sa Oklahomom.

Milvoki nije dao nikakvu šansu Majamiju, lider je zaustavio goste na 87 poena, Adetokumbo je dao 27, uz 8 skokova i 7 asistencija, razmenio na kraju dresove sa Vejdom, na terenu nije bilo milosti. Milvoki je ovom pobedom prvi put od 2001. osvojio divizijsku titulu, a sada je ostalo da sačuvaju prvo mesto u ligi do kraja sezone.

Dragić očajan, završio je bez poena, promašio svih devet šuteva, njegov tim mora da se osvrće, komšije iz Orlanda su dobile noćas posle produžetka Memfis. Evropljani su završili najveći posao, uz Terensa Rosa koji je sa klupe ubacio 31 poen. Furnije je brojao do 27, Vučević dao 25, imao 4 skoka i tri asistencije, ukrao dve lopte i rešio meč, pošto su se ekipe u dodatnih pet minuta smenjivale u vođstvu. Medžik je inače u poslednjoj četvrtini uspeo da se izvadi iz teške situacije i stigne do produžetka. Sada su bukvalno uz leđa komšijama iz Majamija, imaju pola procenta manje, odnosno poraz više od državnog rivala.

Iznad dvojca sa Floride je Bruklin, beže Majamiju dve pobede, nisu propustili šansu, dobili su Lejkerse na Pacifiku. Domaćin bez Lebrona, Džaval MekGi je ubacio čak 33 poena i imao 20 skokova, ali je D'Anđelo Rasel na drugoj strani sa 21 poenom i 13 asistencija pokazao Lejkersima kakvu su glupost napravili što su ga pustili da ode. Džo Haris je ubacio šest trojki, na kraju je ovo matematička presuda za Lejkerse, i šestu godinu u nizu propuštaju plej-of.

LA Lejkers - Bruklin 106:111
Milvoki - Majami 116:87
Hjuston - San Antonio 111:105
Toronto - Oklahoma 109:116
Njujork - Denver 93:111
Klivlend - LA Klipers 108:110
Orlando - Memfis 123:119 pr.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Znajsha
Saturday, 23.03.2019
10:44
avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Saturday, 23.03.2019
09:46

Komotno su mu mogli svirati 4 faula,samo od ovih situacija sa snimka.

Brada,ubedljivo najbolji igrac lige 3 godine unazad!