Jokić je stvarno glavni kandidat za nagradu!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.04.2017.
19:26
Izvor: Sportske.net

Kako dobro informisani novinar "ESPN-a" Mark Štajn piše, bivši košarkaš Mege bi vrlo lako mogao da dobije prestižnu nagradu na kraju sezonu.

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Bliži se kraj regularnog dela sezone, te se sve više piše i priča o indvidualnim nagradama.

U trci za onu najvredniju, nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP), glavni kandidati su nesumnjivo Rasel Vestbruk i Džejms Harden.

Razlozi za to su očigledni, neki misle da bi u trku eventualno mogli da se uključe Lebron Džejms i Kavaj Lenard, ali bilo bi nepravedno da nagrada ne ode u ruke pleja Oklahome ili beka Roketsa.

Nagrada koja bi najviše mogla da interesuje ljubitelje košarke sa ovih prostora je i nagrada za igrača koji je najviše napredovao (MIP).

Prema Štajnovim rečima, dugo je glavni kandidat za to prestižno odličje bio "alfa i omega" Milvoki Baksa Janis Adetokunbo, ali je sada jedan novi mladić iskočio u prvi plan.

U pitanju je centar Denver Nagetsa Nikola Jokić.

Štajn izdvaja drugu trećinu sezonu tokom koje je Jokić razbijao sve moguće rivale i slao paseve u stilu najbojih plejmejkera. Novinar ESPN-a je čak i u čudu da Nikola Jokić nije poneo nagradu za najkorisnijeg igrača Zapada u tom periodu takmičarske godine.

"Jokić je bio toliko nestvarno dobar u srednjoj trećini sezone, da bi potpuno opravdano smeli da se zapitamo kako to da nije dobio nagradu za najkorisnijeg igrača Zapada za pomenuti period.

Zahvaljujući njegovom usponu, Denver je neočekivano tim koji nekoliko članove zapadne konferencije juri u borbi za plej-of
", izjavio je Štajn.

Dakle, Jokić bi mogao do prestižne nagrade, što bi bio neverovatan uspeh za srskog košarkaša u njegovoj drugoj sezoni, a podsetimo da je minule sezone bio treći u izboru za najboljeg rukija lige, iza "zveri" poput Karla-Entonija Taunsa i Kristapsa Porzingisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ugaseni zivoti
Thursday, 06.04.2017
19:28

Jokara zasluzuje nagradu jer je uspio prosjecnu ekipu denvera dovede u borbu za plej of

avatar
Жан Пол Белмондо
Thursday, 06.04.2017
23:20

Слажем се .