Jokić je prvi kandidat za MVP nagradu?

Autor: Nikola Miloradović
petak 21.12.2018.
10:46
Izvor: Sportske.net

Sjajno igra srpski košarkaš ove sezone, može li do najvećeg individualnog trofeja u svetskoj košarci?

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić blista ove sezone, u svojoj četvrtoj godini u najjačoj ligi na svetu popularni "Džoker" prosečno beleži 18,1 poena, 10,2 skoka i 7,4 asistencije po nastupu i predvodi Denver Nagetse, koji trenutno imaju drugi najbolji skor u ligi, prvi na Zapadu (21-9).

Stidljivo se pominje u NBA krugovima da bi mladi Somborac ove sezone mogao da se bori i za prestižnu nagradu najkorisnijeg igrača u ligi, a sada je svoje argumente na tu temu dao i legendarni Čarls Barkli.

Barkli je jedan od analitičara "Inside the NBA" emisije na televiziji "TNT", a u toku poslednjeg emitovanja je izjavio da bi Jokić trebalo da bude prvi kandidat za MVP nagradu u ovom trenutku.

On veruje da Jokić igra neverovatnu sezonu, a kao glavni argument iznosi to što je Denver prvi na Zapadu, kako on kaže prvi u ligi, nakon više od trećine odigranih utakmica, uprkos velikim problemima sa povredama.

Ostatak analitičara, među kojima su i Keni Smit i Redži Miler, se ne slaže u potpunosti, ali je popularni "Čak" bio rešen da ih uveri da je Jokić trenutno prvi kandidat za nagradu najkorisnijeg igrača lige.

"Džoker bi trebalo da bude prvi kandidat za MVP nagradu. Jednostavno, on predvodi tim sa najboljim skorom u ligi, kojem nedostaju tri zvezde", rekao je između ostalog Barkli.

Podsetimo da su van stroja zbog povreda Ajzea Tomas, Vil Barton, Geri Heris i Pol Milsap.

Redži Miler je sa druge strane rekao da može da nabroji pet igrača koji trenutno više zaslužuju nagradu od Jokića, dok je Keni Smit priznao da Jokić igra sjajno, ali da u pogledu statistike i uticaja na igru ne bi trebalo da bude predvodnik MVP trke.

Ko je prema vašem mišljenju u pravu, da li Jokić zaista zaslužuje prestižnu nagradu? Mi verujemo da je sa dobrim razlogom visoko pozicioniran u trci za MVP-a najjače lige na svetu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 21.12.2018
13:43

Mislim da se uz lične statistike gleda i rezultat ekipe dok je taj igrač u igri.

avatar
zlogi
Friday, 21.12.2018
12:30

Ocekivao sam vise i od Milera i od Kenija, ali to je ona Americka klasika, bitne su samo licne brojke, cista statistika, a ne to ko ekipu cini boljom. Barkli je 100% u pravu, Jokic igra fenomenalno,njegova ekipa koja nema superstar igraca je trenutno najbolja na zaadu koji je nikad jaci. Elem ima jos puno da se igra, ali na kraju me ne bi cudilo da Jokic ne zaigra na All Star-u, zato sto sad dva coveka biraju saigrace :/

avatar
yboyka525
Friday, 21.12.2018
12:15

Da nerealno,i previse jeste. Da zaboravimo kompletan Golden State i njihove igrace,tu je opet mnogo igraca ispred njega. Jokic ipak daleko od Hardena,Leonarda,Adetokumba,a da ne spominjem jos igrace po klubovima koji nemaju u ovom trenutku neki skor,Irving,Dejvis,LeBron,Vestbruk,Embid...

avatar
damjan89
Saturday, 22.12.2018
05:58

A sta to radi RW, Embid, Antetokunpo, sto ne radi Jokic, objasni mi? Jel imaju bolji skor od njegove ekipe, ne. Jel imaju bolje licne brojke od njega, ne. Jel igraju u boljim ekipama, da. Grk ima Bledsoa, Midltona, Brogdona, Lopeza...RW ima Adamsa i Dzordza koji je i sam zvezda kao RW, GSW kad je bez Karija od 9 meceva izgubio 8, o cemu ti pricas? Leonard igra 2 pa jednu odmor pa i pored toga sto ima kompletu ekipu kad dodje da igra sa Jokarom ne moze da povuce ekipu do pobede...Dakle, Kari, LeBron i Jokic prva tri mesta za MVP a svi ostali miljama iza i.