Jokić je "kriptonit", Bogdan rešio utakmicu, Bobi lek za "kecmanovanje", odigrao 70 stotinki na debiju!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 06.02.2018.
09:15
Izvor: Sportske.net

"Supermen" je nemoćan, Bogdanović prelomio, Teo loš, zaista neobičan debi Bobana Marjanovića.

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Nema milosti u Koloradu. Nikola Jokić je sa 15 poena, 16 skokova i 7 asistencija bio ključ pobede Nagetsa nad Hornetsima. Geri Haris je ubacio 27 poena i pokazao da je dramatično napredovao u napadu, Denver se odlepio u sjajnoj trećoj četvrtini, kada je Jokić postigao 10 poena i imao 6 skokova, tada je krenula serija, nakon toga su rezerve povećale na +19 i sve je bilo gotovo. Nagetsi su šutirali oko 57%, na drugoj strani Voker 20, Hauard 19, uz 7 skokova, nije imao rešenje za Jokića, Hornetsi sa ovakvom odbranom nisu imali šansu.

Sakramento je srušio Čikago, junak pobede Bogdan Bogdanović. Pogodio je trojku u poslednjem minutu koja je praktično prelomila meč, pa iako je njegov tim u prvoj četvrtini postigao samo 9 poena, na kraju su slavili. Srbin je ubacio 15 koševa, imao po 4 skoka i asistencije. Pogodio je tri trojke iz sedam pokušaja, ali kada je bilo najvažnije, digao je publiku na noge.

Gosti bez Markanena, oporavljeni Zak Lavin je ubacio 27 poena.

This is how BOBAN made his LA debut. RT @NBATV: The @LAClippers end on a 13-0 run to escape with the win against the Mavericks! #FastBreak pic.twitter.com/Lp1nL3aTg0

— PHSports LiveScores (@LiveScoresPH) 06. фебруар 2018.>


Boban Marjanović je i dalje bez pravog debija u Klipsima, ako se ne računaju poslednjih 70 stotinki, kada je ušao da odbrani pas iz auta u poslednjem napadu Mavsa. Tobijas Haris koji je zajedno sa njim stigao iz Detroita je ubacio 19 poena, Danilo Galinari odigrao sjajan meč, Italijan gotovo da nije mogao da promaši, 28 poena, ubacio je četiri trojke, imao fantastičan procenat šuta. Teo slab, ispromašivao se, 3 poena, 6 asistencija, utakmicu će pamtiti Novicki prešao je granicu od 50 000 minuta, preskočio Elvina Hejsa na petom mestu večne liste (računa se samo regularna sezona). Nije bio srećan njegov tim je izgubio pobedu u poslednjih pet minutq kada nisu dali koš, a Jogi Ferel nije iskoristio poslednji napad za produžetak, kada je Marjanović bio na parketu. Nije pogodio, a i da jeste, ne bi se računalo, nagazio je liniju.



Juta igra fantastično, dali su 133 poena Pelikansima, Rodni Hud je ubacio 30, Rubio 20, uz 11 asistencija, "Džezeri" su u prestonici džeza zgazili Pelikanse u kojima je Mirotić bio loš sa 5 poena.Ovo je šesta pobeda Jute u nizu, iako je njen najbolji strelac ruki Donovan Mičel postigao samo dva poena, bio je bolestan, pojavio se na terenu, ali nije bilo ni potrebe za njegovim poenima. Kod domaćih Holidej 28 poena, Entoni Dejvis 15.

Državni derbi završio je iznenađenjem, Mario Hezonja je ubacio 20 poena Majamiju, Orlando je odneo pobedu iz "susedstva". Na drugoj strani Dragić 13 poena, 9 skokova, 7 asistencija, Orlando je odigrao odlično tokom čitavog meča, na kraju kao da su se uplašili pobede, Majami je izjednačio, ali je koš poništen nakon pregledavanja snimka, lopta nije bila u silaznoj putanji  nakon rampe Bijomba. Orlando je preživeo seriju Hita od 16:2 u poslednjem periodu, favorit se kasno setio da igra.

Vašington nastavlja da deli lekcije bez Vola. Odsustvo lidera dalo je krila igračima iz drugog plana, Keli Obre Džunior je ubacio 15 poena, odneli su pobedu iz Indijane, a Pejkersima nije pomoglo ni sjajno veče Bojana Bogdanovića koji je brojao do 29. Ovo je peta pobeda Vizardsa bez Vola.

I Detroit sa Grifinom ređa trijumfe, slavili su protiv Portlanda, pridošlica iz Klipersa je uz 21 poen imao 9 skokova i 6 asistencija, sada su Pistonsi na 50% uspešnosti. Imali su 36 timskih asistencija, ovo je četvrti trijumf u nizu, a sada dele osmo mesto na Istoku sa Filadelfijom, čeka ih velika borba za plej of, mada je još rano za kalkulacije. Nurkić 10 poena, 5 skokova za Blejzerse koji gube redovno od Pistonsa, počišćeni su prethodne dve godine, a ovo im je peti poraz u nizu od "Klipova".

Rezultati:

LA Klipers - Dalas 104:101
Sakramento - Čikago 104:98
Denver - Šarlot 121:104
Nju Orleans - Juta 109:133
Majami - Orlando 109:111
Indijana - Vašington 102:111
Detroit - Portland 111:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke