Jokić je doneo pravu odluku - Zbog ovoga Šarić nije bolji igrač?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.10.2018.
13:00
Izvor: Sportske.net

Hrvatski internacionalac nije na najbolji način otvorio sezonu. Evo šta je rekao o razlozima slabijih partija na startu treće sezone u Siksersima.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Hrvatski internacionalac Dario Šarić otvorio je treću sezonu u dresu Siksersa prilično slabo. Samo 37% u šutu iz igre i 27% u šutu za tri nisu brojke kojima Hrvat može da bude zadovoljan.

Mediji u Americi podvlače da ovakve brojke nisu novina, odnosno da je Šarić i prethodne dve sezone počinjao na sličan način.

Sa druge strane, Dario Šarić ima svoju teoriju zašto nije napredovao kao igrač.

"Mislim da bih bio bolji igrač da u poslednjih pet, šest godina nisam igrao za reprezentaciju Hrvatske svakog leta", rekao je Šarić.

Očigledno je da je i Dariju Šariću jasno da celogodišnje igranje košarke igraču koji gradi NBA karijeru nije od koristi.

"Mnogo mi znači što igram za Hrvatsku, ali imao bih više vremena da provedem u SAD i radim na sebi kada bih tokom leta bio slobodan", dodao je hrvatski reprezentativac.

Nema dileme da će ljubitelji košarke u Srbiji, odnosno oni koji zameraju Nikoli Jokiću što je preskočio Evropsko prvenstvo u Turskoj odmah skočiti i reći da bi trebalo slediti primer Darija Šarića.

Činjenica je ipak da je Nikola Jokić doneo pametnu odluku što je prethodna dva leta radio na sebi jer je izrastao u mašinu za koju je Denver izdvojio milione kako bi je i dalje imao u timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Sunday, 28.10.2018
22:37

On se barem redovno odazivao...

avatar
Escher
Sunday, 28.10.2018
15:28

Aham... Znaci stojakovic i divac su mogli ali veseli somborac ne moze zato sto njegovom menadzeru ide veci procenat od plate... Kapiram...