Jokić i Šarić igrali za pamćenje, Stef Kari za bogove!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 31.12.2017.
09:17
Izvor: Sportske.net

Sjajan srpsko-hrvartski duel, velike partije Jokića i Šarića, radovao se Hrvat. Na povratku, Kari odigrao meč iz snova. Sjajni Dragić odlučio derbi Floride, par iznenađujućih rezultata, porazi Sparsa i Klivlenda.

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Novi poraz Denvera, Nikola Jokić je ubacio 19 poena, imao 13 skokova, 6 asistencija, 3 blokade, malo će mu to pričiniti zadovoljstva, pobedu iz Kolorada odneli su Siksersi. Gosti bez Embida, uspeli su da okrenu u finišu, tačnije vrate se sa -14, serijom 25:4, Denver se spuštao na jedan posed, Vil Barton promašio trojku za izjednačenje.



Sjajan je bio i Dario Šarić u redovima gostiju, odlični Hrvat je ubacio 20 poena, imao 9 skokova i 6 asistencija.  Nagetsi su drugo poluvreme odigrali loše u napadu,promašili su devet bacanja, Plamli je sa penala imao 1 od 7.



Stef Kari je povratak obeležio sa 38 poena, gotovo da nije mogao da promaši. Voriorsi su nakon neočekivanog poraza kod kuće u prošlom meču pogađali iz svih pozicija. Kari je ubacio 10 trojki , najviše u sezoni. Ušao je u istoriju, ovo je deveti meč u karijeri u kome je postigao deset i više trojki, vodi na večnoj NBA listi i verovatno ćemo jednom konstatovati da i jeste najbolji šuter u istoriji košarke.

Kavsi su pali u Juti, ruki Donovan Mičel je odigrao još jednu fantastičnu partiju, ubacio je Klivlendu 29 poena, isto koliko i Lebron na drugoj strani. Treći poraz u nizu značio je tužan rođendan za "Kralja", Riki Rubio se potrudio da mu pokvari slavlje, Španac je odigrao odličan meč, 16 poena, 10 skokova i 8 asistencija. U trećoj četvrtini Juta je napravila seriju 23:3, to su bili prelomni trenuci utakmice.

Atlanta je dobila još jedan meč, Portlandu je nedostajao Lilard, Nurkić 8 poena, 11 skokova. Šreder je predvodio Houkse do trijumfa, Nemac je 18 od 22 poena postigao u drugom poluvremenu. Atlanta je najgori tim lige, ali sada i oni imaju dvocifren broj pobeda.

Derbi Floride obeležio je Goran Dragić. "Zmaj" je ubacio 25 poena i imao 8 asistencija u trijumfu nad Orlandom. Veliku četvrtinu je odigrao Tajler Džonson, u trećem periodu ubacio 22 poena, Medžik je posle dobrog starta potonuo, izgubili su 10 od 11 mečeva, imali su šut od 54% i opet izgubili iako su vodili sa 18 poena razlike. Nisu pomogla ni 39 poena Arona Gordona, jednostavno u drugom poluvremenu su nestali...

Detroit je spustio Sparse na 79 poena, jasno pobeda je ishod, Dramond je uz 14 koševa imao 21 skok. Bobi je protiv bivše ekipe ubacio 2 poena za manje od pet minuta igre, San Antonio je imao očajne procente, 37%, dali su samo pet trojki, a pobeda domaćin je vrednija jer su bili bez Redžija Džeksona i Ejvori Bredlija. No, alterantive, Bulok sa 22 poena i ruki Kenard sa 20 su bili tajno oružje Van Gandija.

Niksi su dobili u Nju Orleansu, Porzingis je ubacio 30 poena, pa se Njujork vratio na 50% uspešnosti. Iskusni Džaret Džek je iznudio faul Holideja, ubacio oba penala i rešio meč. Gosti su istopili +8 Pelikansa u poslednja tri minuta i odneli trijumf. Dejvis je promašio šut za pobedu sa sirenom.

Rezultati:

Denver - Filadelfija 102:107
Golden Stejt - Memfis 141:128
Juta - Klivlend 104:101
Atlanta - Portland 104:89
Orlando - Majami 111:117
Detroit - San Antonio 93:79
Nju Orleans - Njujork 103:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke