Jokić i reprezentacija - Od koga zavisi?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2019.
15:29
Izvor: Sportske.net, Eurohoops

Ne prestaju komentari na temu Jokićevog nastupa za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denverov ''superstar'' Nikola Jokić ovih dana uživa u zasluženom odmoru posle, za njega sigurno i najuspešnije, ali i najnapornije sezone u karijeri, obeležene i učešćem u plej-ofu, gde su Nagetsi eliminisani u dramatičnoj majstorici polufinala Zapada od Portlanda.

Ovdašnja javnost se nada njegovom nastupu u septembru na Svetskom prvenstvu u Kini, brojni komentari stižu sa svih strana, a mišljenje legendarnog srpskog košarkaškog stručnjaka Dušana Dude Ivkovića na ovu temu nikako se ne može zanemariti.

U razgovoru za ''Eurohoops'' pred večerašnje finale Evrolige između CSKA i Efesa, Ivković je ocenio da mnogo toga, zapravo, zavisi, od odluke trenera Denvera Majka Melouna.

"Ja lično smatram da svi žele da igraju za reprezentaciju. Ono što se nalazi "iza kulisa" i što utiče na odluku je sasvim druga stvar.

Na primer, ukoliko trener Nagetsa Majk Meloun kaže da Nikola mora da se odmori, to će biti teška situacija.

Znam da bi Nikola Jokić definitivno želeo da igra za reprezentaciju, ali da li će igrati ili neće, to zaista ne znam", istakao je Ivković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 20.05.2019
12:06

Odluka zavisi samo od igraca. Igrac ima ugovor sa svojim klubom i sve sto treba to je da se na vreme pojavi na pripremama kluba i ispostuje svako slovo u ugovoru. Licno posle svega ne bih ga voleo u reprezentaciji a siguran sam da tako razmislja i velika vecina ukljucujuci i selektora. Posle onakvih njegovih izjava mislim da bi Stimac bio korisniji od njega pa makar mahao peskirom.

avatar
prike
Monday, 20.05.2019
09:32

Можда човек очекује позив од Амера.

avatar
Man united
Sunday, 19.05.2019
18:06

Прекините више да га правдате. Да он хоће, нико живи му не би могао забранити.

avatar
Old_school
Sunday, 19.05.2019
17:31

Pa koliko da odmara?! 5 meseci? Daj bre manite se prazne price. Ako hoce igrace. I iskljucivo od njega zavisi. Sto nekad neko Gasolu, Novickom, Djinobiliju, Parkeru... nije "naredio" da ne igra?

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Sunday, 19.05.2019
16:22

Svi znamo da je razlog selektor! Da nas ti TRENERCINO vodis, svi bi se trkali da igraju, za onog ne bih igrao u zivotu, sem ako ne bih imao neku licnu korist!

avatar
Old_school
Sunday, 19.05.2019
17:31
avatar
nenadnenad1234
Monday, 20.05.2019
02:03

Dudu Ivkovica su odbijali Darko Milicic, Igor Rakocevic, Pedja Stojakovic,... Vlade Divac je 2000. otkazao ucesce Zeljku Obradovicu, kao i Sasa Djordjevic.
Zasto se odjednog pravi neka halabuka oko toga da li ce Nikola Jokic igrati ili ne? Nije prvi put, a nece biti ni poslednji da je neki reprezentativac otkazao reprezentaciji.

avatar
poljskikupanjac
Sunday, 19.05.2019
15:42

aj bre ne moze niko posleovakve sezone da mu ista narediiii ,razumeo bi da nije dobro odigrao pa mu zavisi mesto u timu ovako samo od njegazavisi tako da ako ne dodje oduzimanje pasosa ikao stranac moze u srbiju da dodje

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 19.05.2019
15:37

Zar je moguce da i posle cetiri sezone i ovakvog statusa on njih mora da slusa? Vec je gotovo u rangu tog kluba i zavise od njega, potrebniji je on njima nego oni njemu. Manite se, decko ne zeli da igra i trazi i trazi svaki izgovor za eskivazu ili mozda i zeli, ali, da dodje tamo pred kraj priprema.

avatar
NikolaBuki
Sunday, 19.05.2019
15:31

Ko hoce nadje nacin ko nece nadje izgovor!