Jokić i Nagetsi bez nade, Teu i Bobiju ni traga, Bogdan video Lilardovih 50!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 10.02.2018.
09:09
Izvor: Sportske.net

Naši se nisu proslavili, Klipersi iznenadili Grifina i njegov novi tim, junak večeri Demijen Lilard. Vejd se vratio u grad, Batler dočekan ovacijama u Čikagu, ali se poslednji smejao Zak Lavin.

Beta/AP Photo/Steve Dykes
Beta/AP Photo/Steve Dykes

Povezane vesti

Težak poraz Denvera u Hjustonu. Nikola Jokić je predvodio tim sa 14 poena, 7 skokova i 5 asistencija, međutim, Nagetsi nikako nisu mogli da pariraju Teksašanima. Primili su 130 poena, 19 trojki, Harden je ubacio 28, Klint Kapela uz 23 koša imao i 25 skokova, najviše u karijeri. Od početka do kraja Hjuston je vodio, ovo je njihova sedma pobeda u nizu, 11. u 12 mečeva. Nagetsi nisu pogodili ništa 3 trojke iz 28 pokušaja, večeras će ponovo na teren, rival je mnogo lakši, Feniks u Arizoni.

Jokić je imao nekoliko dobrih poteza, međutim kao i ostatak tima se nije proslavio u odbrani.



Lu Vilijams je novi ugovor proslavio sa 26 poena, Klipersi su iznenadili Detroit. Naši nisu igrali, Marjanović nije dobio šansu protiv bivšeg kluba, Teo je povređen, desna noga je u pitanju. Grifin je bio pod utiskom činjenice da igra protiv Klipersa, ubacio je 19 poena, ali je dosta promašivao, u poslednjoj četvrtini domaćin je prokockao vođstvo, ubacili su samo 15 poena. Videli smo i 5 tehničkih grešaka,vodeći skakači lige Džordan i Dramond su uhvatili po 17 lopti, ali su Klipsi dobili bitku pod koševima, imali 17 skokova više, to je Van Gandi i naveo kao uzrok poraza.

Portland je odneo pobedu iz Kalifornije, Kingsi nisu našli rešenje za Demijena Lilarda koji im je ubacio 50 poena. Pogodio je osam trojki, imao i 6 asistencija, šou jednog čoveka u Kaliforniji trajao je tri četvrtine, toliko mu je bilo dovoljno da rasturi rivala. Bogdanović starter, 10 poena, ponovo uz slab šut.

"Odradili smo sjajan posao na Lilardu u poslednjoj četvrtini, nije nam dao nijedan koš", bio je ironičan i ljut trener Sakramenta, Dejv Džorger.

Džimi Batler je sa novim timom gostovao u Čikagu, ubacio 38 poena, ali je osveta pripala Zaku Lavinu. On je svojim "Vukovima" dao 35 poena, Čikago se vratio sa -17 i prekinuo niz od sedam poraza. Batlera i Gibsona su dočekale ovacije, na kraju krajeva Batler nije želeo da ode i kaže da je to rana koja neće zaceliti. Dao je poslednjih 11 poena za Minesotu, ali nije pomoglo, ipak je poražen napustio grad.

Bjelica solidan za dvadesetak minuta, 7 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Klivlend nije propustio šansu za laku pobedu protiv jednog od najslabijih timova. Nakon drame u prošlom meču, Lebron je ponovo odigrao fantastično, 22 poena, 19 asistencija, 12 skokova. Novi tripl-dabl, za novi tim, ako se tako može reći. I dalje nismo videli pojačanja, ni Lova koji je povređen Klarkson, Džordž Hil, Rodni Hud, Leri Nens Džunior još nisu stekli pravo da zaigraju. "Kralj" je pravu pomoć imao u Kajlu Korveru koji je bivšem timu sasuo 30 poena, sedam trojki. Novi igrači bi trebalo da debituju u nedelju u derbiju sa Bostonom.

Boston je poražen od Indijane, Viktor Oladipo je sa 35 poena vodio Pejserse do iznenađenja u dvorani "Kelta". Imali su velikih +26, onda kao da se uplašili u nastavku, Boston se vratio u meč, ali na kraju nisu uspeli da okrenu. Kajri je ubacio 21 poen, čak je njegov tim došao do vođstva u poslednjoj četvrtini, ali su Oladipo i Bogdanović odigrali sjajnu završnicu i prekinuli seriju od pet poraza Indijane protiv Seltiksa.

Filadelfija je spustila Pelikanse na 82 poena, Mirotić je dao 12 za Nju Orleans koji je šutirao očajno, ispod 35%, Dejvis se ispromašivao, na drugoj strani Šarić odličan sa 24 poena koliko je dao i EmbidU ostalim mečevima, Majami je dobio Bakse u ružnom meču koji je obilovao greškama, Dragić je ubacio šest poena uz očajan šut, ali utakmica će ipak ostati upamćena.

Vratio se Dvejn Vejd, ubacio tri poena, ali i odigrao ključne trenutke u odbrani u finišu. Čovek koji sa Majamijem ima tri prstena u 13 sezona je dobio ovacije od navijača, podsetimo Floridu je napustio kao slobodni agent 2016. kada se vratio u rodni Čikago. Stigao je kao slobodni agent pre dva dana iz Kavsa.

Juta je uzela meru i Šarlotu. Gobert je ubacio 20 poena, imao 11 asistencija, Donovan dodao 25 poena za "Džezere" ovo je osmi trijumf u nizu. Džo Ingls je pamtiti meč po 23 poena, rekordu u karijeri, "Džezeri" su pojačali odbranu u poslednjoj četvrtini, spustili rivala na 17 poena i priveli meč kraju.

Rezultati:

Sakramento - Portland 100:118
Čikago - Minesota 114:113
Juta - Šarlot 106:94
Majami - Milvoki 91:85
Hjuston - Denver 130:104
Boston - Indijana 91:97
Atlanta - Klivlend 107:123
Filadelfija - Nju Orleans 100:82
Detroit - LA Klipers 95:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke