Jokić i Crvendakić najbolji u 2018. godini

Autor: Beta Beta
petak 11.01.2019.
18:23
Izvor: Beta

Košarkaš Denvera Nikola Jokić proglašen je danas za najboljeg srpskog igrača u 2018. godini, dok je Aleksandra Crvendakić najbolja igračica u izboru sportskih novinara koji prate rad Košarkaškog saveza Srbije.

Beta/AP Photo/David Zalubowski, File
Beta/AP Photo/David Zalubowski, File

Povezane vesti

Jokić je trijumfovao sa 28 glasova, prošlogodišnji osvajač ovog laskavog priznanja Bogdan Bogdanović dobio je tri, a Miroslav Raduljica i Vasilije Micić po dva glasa.

Košarkašica mađarskog Šoprona, koja je prošle godine osvojila madjarsku ligu i Kup, igrala finale Evrolige i draftovana je u VNBA, osvojila je 22 glasa ispred Sonje Petrović sa devet, Ivane Race sa tri i prošlogodišnje pobednice Jelene Milovanović koja je dobila jedan glas.

Kao i prethodnih godina, kako bi izbor bio što objektivniji, KSS je proces glasanja poverio sportskim novinarima svih uglednih i tiražnih srpskih medija, koji prate košarku i aktivnosti KSS.

Na dodeli priznanja u beogradskom hotelu "Kraun Plaza" prvo je nagradu primio Branislav Jokića, Nikolin otac, kome je nagradu uručio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. Otac najboljeg srpskog košarkaša u 2018. zahvalio se prisutnima u ime porodice Jokić, dok se Nikola iz Denvera prisutnima obratio putem video poruke.

"Žao mi je što nisam sa vama da lično primim nagradu. Mnogo godina sam trenirao za to da budem proglašen za najboljeg igrača Srbije, košarkaške zemlje. Nadam se da ću pružati još bolje partije da to opravdam. Veliki pozdrav svima, vidimo se", rekao je Jokić.

Sledeća je na binu izašla najbolja u 2018. Aleksandra Crvendakić, kojoj je Danilović uručio priznanje.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam dobila ovu nagradu. Individualne nagrade sam uvek gledala kao timske. U košarci uvek delimo lepe i one manje lepe trenutke. Zahvalna sam svim saigračicama, trenerima, ljudima koji su nas uvek podržavali, vama koji ste glasali za mene. I za kraj bi htela da se zahvalim porodici za neizmernu podršku i ljubav koju mi pružaju. Svima želim srećne praznike i da budete uz nas, posebno na jako bitnom događaju, Evropskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Srbiji", rekla je Crvendakić.

Specijalna priznanja dobili su i ženska juniorska reprezentacija Srbije koja je prošlog leta osvojila srebrne medalju u Šopronu, dok je muška juniorska selekcija za osvojeno prvo mesto na EP u Rigi. Seniorska 3x3 reprezentacija je u 2018. četvrti put postala šampion sveta i prvi put evropski prvak, dok je 3×3 juniorska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Debrecinu osvojila srebrnu medalju, a i njima je uručeno priznanje.

Pored dodeljivanja nagrada, KSS je na svečanosti u "Kraun Plazi" potpisala i sponzorski ugovor sa Rajfajzen bankom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JudgeFalcone
Friday, 18.01.2019
00:08

Jokić nije najbolji jer nije učestvovao u osvajanju srebrne medalje na EP, Bogdanović je trebalo da dobije nagradu. Glup kriterijum dodele nagrade.

avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 11.01.2019
21:57

Moje misljenje je da igrac koji je vise puta odbio da igra za reprezentaciju svoje zemlje, nikako ne zasluzuje ovo laskavo priznanje. Ali to je samo moje misljenje...