Jokić i Bjelica sjajni u trci za plej-of, užasne vesti čekaju Karija?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 24.03.2018.
08:42
Izvor: Sportske.net

Dvojica srpskih igrača blistaju, Klipersi izgubili dobijeno i lagano se spremaju za kraj. U Voriorsima panika, da li je ovo bila ključna noć njihove sezone?

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Vrlo važna pobeda za Denver u prestonici. Vil Barton je pred rođacima i prijateljima brojao do 25, u poslednjoj četvrtini ubacio 14 poena, Jokić i Marej su dodali po 25, velika trojka Vizardsa rešila je meč.

Ovo je bilo moranje za Nagetse, pre ove večeri kasnili su dve pobede za Minesotom i Jutom, timovima koji se nalaze na plej of pozicijama. Jokić je pogađao važne šuteve, imao 8 skokova i 5 asistencija.


Dobre vesti za Denver stigle su iz Teksasa, posle produžetka San Antonio je srušio Jutu. Donovan Mičel je spakovao Sparsima 35 poena, nije bilo dovoljno pošto praktično LaMarkus Oldridž na leđima vuče tim u plej of. Noćas je ubacio 45 poena i imao 9 skokova, Sparsi su sada utekli Juti dve pobede, a Denver se "Džezerima" približio na jednu.



I Minesota je slavila, Bjelica odličan sa 17 poena, Tauns je brojao do 24, uz to imao je 13 skokova, za njega je dabl-dabl šala. Nije bilo lako za "Vukove" u Njujorku, otpisani Niksi su odigrali jednu od boljih partija u poslednje vreme Hardevej Džunior je mučio goste sa 39 poena, ali na neki način ova pobeda za Vulvse je istorijska. Ona obezbeđuje prvu pozitivnu sezonu u poslednjih 13 godina, ali jasno mnogo važnije od toga je završe konačno u doigravanju. Upravo od 2005. nisu bili u plej ofu.

Klipersi su sada baš daleko, iako još imaju nekakvu nadu. Izgubili su u Indijani, Oladipo je ubacio 18 poena, Bojan Bogdanović 28, na drugoj strani Teodosić 10, Marjanović nije dobio šansu. Klipsi su imali šansu, ali par skupih grešaka u finišu je odlučilo. Izgubili su tri lopte, Vilijams i Haris su grešili u odlučujućim trenucima, plej of je veoma teška misija...

Posle šest mečeva Stef Kari se vratio na parket i ponovo povredio, ovoga puta u pitanju je levo koleno. Ubacio je 29 poena, sada čeka snimanje, ali priča se da je u pitanju ozbiljna povreda, da su mu otišli ligamenti što bi, zavisno od težine moglo da znači kraj sezone. Međutim, treba sačekati zvanične vesti, Kari je pre dve godine na sličan način povredio desno koleno, pa se ipak vratio, mada u finalu nije ličio na sebe kada su Voriorsi izgubili titulu od Kavsa. Inače, pobeda protiv Atlante ne znači ništa, Voriorsi će biti drugi na kraju regularnog dela. Nije bilo Duranta, Grina, Kleja Tompsona, Nik Jang je ubacio 24 poena, šest trojki...

Lider Istoka Reptorsi su odneli pobedu iz Bruklina, njihova 12. u nizu protiv Netsa. Kajl Lovri nezaustavljiv 25 poena, 12 asistencija i 10 skokova, deseti tripl dabl od kada je u Kanadi.

Klivlend je lako slavio u Arizoni, za tri četvrtine je Lebron ubacio 27 poiena, imao 9 asistencija i 6 skokova. Najvažnije je da Kavsi kompletiraju redove, vratili su se Tompson, Nens Džunior i Rodnu Hud.

U derbiju Boston je odneo pobedu iz tvrđave u Oregonu. Iznenadili su jedan od najboljih domaćih timova lige, prekinuli seriju Portlanda od 13 pobeda kod kuće. Ponovo su bili bez Kajrija i Džajlena Brauna, Markus Moris je spakovao 30 poena, Teri Rozije dodao 16...

Rasel Vestbruk je uništio Majami u poslednjoj četvrtini, ubacio je 17 od 29 poena kada se rešavalo, pogodio šest od sedam šuteva u poslednjem periodu i 3 od 4 bacanja. To je prelomilo, kod gostiju Dragić 20 poena, Majami ostaje sedmi, imaju pola pobede više od Milvokija, ako ostanu na toj poziciji do kraja, ići će na Boston u prvoj rundi plej ofa.

Za petama im je Milvoki koji je rutinirao Čikago, Šabaz Muhamed je ubacio 21 poen, Baksi su loše počeli, ali su i bez prve zvezde Adetokumba stigli do trijumfa. Toni Snel je bivšem klubu ubacio 18 poena, kod Bulsa koji jedva čekaju kraj sezone Denzel Valentajn je postigao 20 koševa.

Rezultati:

Golden Stejt - Atlanta 106:94
Portland - Boston 100:105
San Antonio - Juta 124:120 pr.
Oklahoma - Majami 105:99
Čikago - Milvoki 105:118
Toronto - Bruklin 116:112
Njujork - Minesota 104:108
Klivlend - Feniks 120:95
Vašington - Denver 100:108
Indijana - LA Klipers 109:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Slavkovic
Saturday, 24.03.2018
19:40

Nijedan americki i nas komentator ne zove Kajl Laurija kao Kajl Lovri..
Ne razumem da ne postoji zelja da se to vec jednom ispravi..

avatar
GrobaroooS
Saturday, 24.03.2018
21:57

Koliko mi je to iritantno ili kad napisu adendokumbo... najezim se bukvalno

avatar
CZYNWA
Saturday, 24.03.2018
15:34

Mislim da GSW nece moci do titule, jer imaju prejaku petorku, ali ostatak rostera je dosta tanak, tako da ih povrede mogu unistiti. Kavsi se moraju srediti u plej-ofu, Bostonu se nikad ne zna, imaju sjajan roster, ali sem Irvinga nemaju TOP stara (bar dok se Hejvord ne vrati). Oklahoma moze iznenaditi, imaju fenomenalne igrace, mozda u plej-ofu krenu igrati bolje kao tim, cak i Minesota moze biti mina za ove sa vrha.Moj prvi favorit su Roketsi, jer svaka cast Stefu i Kingu, Harden je ipak tata igrice.