Jokić i Bjelica po navici, odlični, velika partija Dončića, Klej Tompson najbolje u istoriji igre!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 30.10.2018.
08:37
Izvor: Sportske.net

Naši igrači slavili uz partije koje sada već postaju konstanta, Slovenac pokazuje raskoš talenta, ali Amerika priča o onome što je noćas napravio košarkaš Voriorsa u Čikagu!

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Denver je nastavio da pobeđuje kod kuće, i kad ne postiže mnogo poena, Nikola Jokić radi sve drugo, skok mu je nedostajao za tripl dabla, ubacio je 12 poena, imao 10 asistencija u trijumfu nad Pelikansima.

Geri Heri je povukao u poslednoj četvrtini i prelomio protiv oslabljenih gostiju koji su bili bez Dejvisa i pleja Pejtona. Mirotić je ubacio 17 poena, imao 10 skokova, Rendl dodao 24 poena. Gosti su se sa -16 vratili na jedan posed, ali je na kraju Haris doveo stvari na svoje mesto. Denver je dobio sva četiri meča kod kuće, posao im je bio olakšan činjenicom da su gosti prodali 22 lopte.

Dalas je skupo prodao kožu u San Antoniju, u državnom derbiju, pali su posle produžetka, fantastični Dončić je ubacio 31 poen, imao 8 skokova i 4 asistencije. Doduše, napravio je i šest grešaka, ali je ovo proces učenja, svejedno, igra sjajno na startu sezone. Pobedi Mavsa se isprečio DeRozan. Pojačanje iz Toronta je ubacio 34 poena, i pogodio sve ključne šuteve.

Junak večeri i čovek koji je verovatno već odigrao partiju sezone je Klej Tompson. Posle mučenja na startu sezone, sinoć je eksplodirao. Ubacio je 14 trojki, srušio rekord Stefa Karija, na kraju završio sa 52 poena. Kari je pre dve godine. protiv Pelikansa ubacio 13 trojki, slavio je bez ikakve zavisti sa saigračem koji je rekord srušio u trećoj četvrtini, Voriorsi su protiv slabog Čikaga u tom trenutku vodili sa 45 razlike. Srušili su i rekord po broju trojki u poluvremenu, ispalili su ih 17 u prve dve četvrtine. Ukupno su pogodili 24 trojke iz 54 pokušaja.

Lejkersi su pali u Minestoi, Džejms 29 poena, 10 skokova, 8 asistencija, ali Minesota je dobila, Tauns je odigrao partiju sezone, 25 poena, 16 skokova, 6 asistencija, 4 blokade. Preokret smo videli u poslednjoj četvrtini kada su "Vukovi" uspeli da se trgnu iz letargije, pogode osam trojki (Batler je ubacio pet u tom periodu) i okrenu utakmicu. Lejkersi su dozvolili 20 ofanzivnih skokova, napravili 18 grešaka, ispustili pobedu...

Derbi je pripao Milvokiju, srušili su Toronto bez Adetokumba koji je morao da presedi meč zbog udarca u glavu koji je dobio u prošloj utakmici. Ali, tim je pokazao koliko je jak bez prve zvezde, zadržali su perfektan skor, ovo je sedma pobeda u nizu za Bakse. Iskusni Iljasova je ubacio 19 poena, Milvoki je pogodio 19 trojki, izjednačio rekord franšize postavljen pre tri dana protiv Minesote, izgleda da je Majk Budenholcer na putu da napravi velike stvari u novom klubu.

Ovim je izjednačen najbolji start Milvokija u istoriji, onaj iz jeseni 1971. godine.

Niksi su uz 25 poena Tima Hardeveja dobili Netse, Filadelfija nije imala problem protiv slabe Atlante, Ben Simons je ubacio 21 poen, imao 12 skokova i 9 asistencija. Inače sjajni Dario Šarić igra loše, promašuje, kao da su mu teške noge, za šta krivi igranje za reprezentaciju.



Za reprezentaciju, jednu od najboljih na svetu je igrao i Nemanja Bjelica, ipak gladan je košarke, 19 poena, Kingsi su dobili Majami za koji je Dragić ubacio 20 poena. Koli-Štajn je uz 26 poena imao i 13 skokova, na poluvremenu je bilo nerešeno, ali su se Kingsi zatim odlepili. Hitu nije vredeo 31 poen Ričardsona, kao ni 24 skoka Vajtsajda, što je ovogodišnji rekord u NBA ligi. Sjajni centar je imao i 5 blokada, Majami je jurio i nije stigao goste. Bjelica je uz odličan šuterski učinak, imao i po 5 blokada i asistencija i 2 ukradene lopte, igra odlično, Kingsi su na 4-3, to ni sami nisu očekivali.

Portland je dobio u Indijani, Oladipo sa 21 poenom nije bio dovoljan, Blejzersi su meč dobili odbranom, a Pejsersi su stara mušterija, 8 od 9 mečeva su izgubili od Portlanda.

Rezultati:

Denver - Nju Orleans 116:111
San Antonio - Dalas 113:108 pr.
Minesota - LA Lejkersi 124:120
Milvoki - Toronto 124:109
Čikago - Golden Stejt 124:149
Njujork - Bruklin 115:96
Majami - Sakramento 113:123
Filadelfija - Atlanta 113:92
Indijana - Portland 93:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke