Jokić čuvao dah, Bobi odličan u porazu, Kingsi su hit, "profesor Beli" nastavio sa časovima!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 02.11.2018.
08:01
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić se nije puno zamorio u Ohaju. Ako se gleda statistika i minuti Bobija Marjanovića on je zaista jedan od najkorisnijih igrača lige. Sakramento nastavio sa pobedama, tripl-dabl Foksa, nova odlična partija Bjelice...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver je nastavio sa pobedama, nova žrtva na turneji bio je Klivlend. Nagetsi su uz odličnu partiju Huanča Ernangomeza slavili u Ohaju, Španac je ubacio 23 poena. Nagetsi su se mučili u prvom poluvremenu, ali zatim su serijom 13:0 postavili stvari na svoje mesto.

Jokić najslabiji u sezoni, samo 4 poena, 6 skokova, 3 asistencije i blokada, igrao je dvadesetak minuta, pogodio dva šuta iz pet pokušaja, Meloun ga je i štedeo za ozbiljnije protivnike, već sutra u Kolorado stiže Juta.

Džoel Embid nije imao milosti prema Klipersima, 41 poen, 13 skokova, 4 blokade, Siksersi su imali veliku prednost, gosti uspeli da se spuste na jedan posed, ali je onda "Proces" ponovo odigrao sjajno, ubacio 9 od sledećih 12 poena za svoj tim, uključujući i zakucavanje preko Bobija Marjanovića. Rezerve gostiju su ubacile 58 poena, statistički gledano Klipsi imaju najdužu klupu u NBA, a veliki doprinos daje naš Marjanović.

Bobi je ubacio 15 poena, imao 11 skokova i 3 blokade, Teo dobio samo pet minuta, dve asistencije, dva promašaja.

Kingsi su do vrha napunili koš Atlante, sada su na 6-3, D'Aron Foks je stigao do tripl-l dabla, 31 poen, 15 asistencija, 10 skokova, Bjelica ubacio 19 poena, Sakramento je za tri četvrtine utrpao slabašnom rivalu 114 poena, u drugom poluvremenu postigli su 77. Očigledno da timu iz Kalifornije prija turneja po istoku, pogotovo protiv ovako loših ekipa kao što su Houksi. Inače, Foksu je ovo prvi tripl-dabl u karijeri. Kingsi turneju od četiri meča posle koje bi trebalo da se vrati Bogdanović, završavaju u nedelju u Milvokiju.



Oklahoma je nakon lošeg starta nanizala tri pobede. Rajan Vestbruk je ubacio 29 poena, imao 10 asistencija i 8 skokova, uz 3 ukradene lopte. Prosto su ukrali pobedu u Severnoj Karolini, naime, gubili su sa 19 razlike u trećoj četvrtini, a onda se raspucao Abrines, 25 poena, sasuo je pet trojki, odličan je bio i Šreder sa 21 košem, dok je Vestbruk odradio ogroman posao u odbrani, čuvajući Kembu Vokera.

Derbi Istoka pripao je Bostonu, Kajri Irving je podigao formu, ubacio je 28 poena i naneo Baksima prvi poraz u sezoni, neporaženih timova više nema. Na drugoj strani Adetokumbo je uz 33 poena, imao 11 skokova, a Baksi nisu očekivali da budu pobeđeni svojim oružjem, trojkama. Boston je postavio klupski rekord 24 trojke, bilo je dosta otvorenih šuteva, Seltiksi nisu promašivali. U reketu, Milvoki je postigao čak 40 poena više od rivala, ali su trojke napravile razliku. Gosti su serijom 12:0 uspeli da se vrate u meč, stigli na -1 u poslednjem minutu, ali je pobeda ostala u Masačusetsu, Seltiksi su na 6-2.

Portland je savladao Nju Orleans, Lilard je ubacio 26 poena, Nurkić 20, uz 9 skokova, kod gostiju nije bilo Entonija Dejvisa, Mirotić je uz 20 poena imao 13 skokova, ali i loš šut. Ovo je bio prvi susret dva tima nakon prošlogodišnjeg plej ofa kada su Pelikansi počistili tim iz Oregona u prvoj rundi. Rendl je ubacio 29 poena za domaće, ali Okafor nije uspeo da zameni povređenog Dejvisa, u poslednjoj četvrtini, kada "Obrva" obično preuzima odgovornost, Pelikansi nemoćni, tada su Blejzersi i prelomili meč.

Rezultati:

Portland - Nju Orleans 132:119
Boston - Milvoki 117:113
Atlanta - Sakramento 115:146
Šarlot - Oklahoma 107:111
Filadelfija - LA Klipers 122:113
Klivlend - Denver 91:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jack Rackham
Saturday, 03.11.2018
12:58

Kada je dosao u NBA mislio sam da ce Bjelica da pokida, ima sve za NBA i konstituciju i kompletan igrac, onda te povrede i sada konacno pocinje da pokazuje kakva je klasa, mislim da je ovo tek pocetak, moze on i mnogo vise

avatar
Doktor Trax
Friday, 02.11.2018
12:26

Bejalica sve bolji, napokon da ga trener shvati za ozbiljno.