Jokić blizu tripl-dabla, ali je "Berta" prava "haubica"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 14.01.2018.
09:10
Izvor: Sportske.net

Denver se baš smrzao u Teksasu, Letonac sipao trojke. Jokić ne može sam. Šampion posle drame slavio u Kanadi...

Beta/AP Photo/Elise Amendola
Beta/AP Photo/Elise Amendola

Povezane vesti

Težak poraz Denvera u Teksasu. Nije da su očekivali iznenađenje protiv Sparsa koji su najbolji domaćin lige, ali -32 dovoljno govori o odnosu snaga. U petorci domaćih pojavio se Leonard, vratio se Deni Grin, Bertans ponovo pogađao iz svih pozicija, iz 7 pokušaja imao 6 trojki. San Antonio je šutirao trojke više od 50%, na drugoj strani izuzev Jokića nije bilo igrača spremnog da odgovori nadmoćnim Teksašanima.



Srbin je ubacio 23 poena, imao 9 skokova i 7 asistencija, njegov tim je izgubio deset u nizu u San Antoniju.

"Ne staju, samo se kreću, svaki ulaz, svaki pas je na mestu, sve te male stvari rade tako dobro...", razočaran je Nikola.

Detroit je pao u Čikagu, Kris Dan je ubacio 18 poena, imao po 8 asistencija i skokova, u tesnom trijumfu Bulsa. Posle 11 meseci na parketu smo videli Zaka Lavina, stigao je iz Minesote u trejdu za Batlera. Izlečio je povredu, ubacio 14 poena, njegov tim je pogodio 17 trojki, to je presudilo. Pistonsi su van forme, 13 poraza u 20 mečeva, Bredli je ubacio 26 poena, Dramond 23, Detroit je očajan na strani. U tesnoj završnici gosti su imali šansu, promašili nekoliko šuteva, pa je pobeda ostala u Čikagu.

Bobi Marjanović kao i obično, zakucan za klupu.

Tesno je bilo u Kanadi, ni 42 poena DeRozana nisu pomogla Reptorsima. Šampion je isčupao pobedu preko granice, Stef Kari je ubacio 24 poena, Durant 25, Tompson 26, gosti posle dužeg vremena kompletni, u prvom poluvremenu dali su čak 81 poen uz neverovatnih 71% šuta. Ali, domaćin se vratio, sa -19 na kraju trećeg perioda na samo poen minusa, Durant je pogodio, DiDžej Majls nije, na kraju je Kari realizovao dva bacanja, pa trojka Van Flita sa sirenom nije značila ništa. Bilo je nekoliko problematičnih sudijskih odluka, u finišu su pregledavali snimak, a DeRozan je rekao da je teško igrati sa petoricom protiv osmorice, zbog čega će verovatno biti kažnjen.

Bredli Bil je ubacio 24 poena, Vol 23 i imao čak 16 asistencija, pa je Vašington dobio Netse kojih se pribojavao, poznato je da tim iz prestonice igra loše protiv najslabijih rivala. Morali su da igraju produžetak, ponovo su izgubili prednost u finišu regularnog dela, ali na kraju su se nekako izvukli, pošto su na poluvremenu bili na +20.

U ranije odigranim mečevima, srpski derbi pripao je Klipersima, Lejkersi su slavili u Dalasu, dok je Oklahoma dobila u Severnoj Karolini. Tander je predvodio Vestbruk sa 25 poena, ali je odbrana odigrala ključnu ulogu, spustili su Hornetse na 32 poena u drugom poluvremenu i osvetili se za poraz kod kuće ranije ove sezone.



Hornetsi imaju skor 16-25 i čini se da će ovo biti razočaravajuća sezona za njih i da su daleko od doigravanja što je bio cilj...

Rezultati:

Šarlot - Oklahoma 91:101
San Antonio - Denver 112:80
Čikago - Detroit 107:105
Toronto - Golden Stejt 125:107
Vašington - Bruklin 119:113 pr.
LA Klipers - Sakramento 126:105
Dalas - LA Lejkers 101:17

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke