Jokić "987" u noći velike pobede! Bogdan pogađao bez efekta, derbi lideru!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 04.03.2018.
09:08
Izvor: Sportske.net

Nagetsi odneli pobedu iz Ohaja i pored Lebronovog tripl-dabla. Sakramento navikao na poraze, preokret u Hjustonu. Slom San Antonija, sjajni Lonzo režirao pobedu Lejkersa...

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Nagetsi su bukvalno izrešetali Kavse. Ubacili su 19 trojki u Ohaju, Geri Heris igra u životno formi, postigao je 32 poena, Vil Barton 23, u samom finišu su gosti sa tri šuta zapečatili sudbinu Klivlenda.

Lebron je napravio novi, 13. tripl-dabl u sezoni 25 poena, 15 asistencija, 10 skokova, ali ne vredi, odbrana je bila šuplja kao sir.



Jokić ponovo nije puno šutirao, na kraju je završio sa 9 poena, imao je 8 asistencija i 7 skokova, njegov tim je dobio još jedan meč na turneji, ovo su dragocene pobede, s obzirom na ludu trku za plej of na Zapadu, ali i to da Nagetsi mnogo bolje igraju kod kuće.

Dobra šuterska partija Bogdana Bogdanovića nije pomogla Kingsima, prema očekivanju Juta je odnela pobedu iz Kalifornije. Srbin je ubacio tri trojke iz četiri pokušaja, završio sa 15 poena, imao i 5 skokova, ali je gvozdena odbrana gostiju spustila Sakramento na mizerne procente šuta.



U finišu je Donovan Mičel odradio veći deo posla, završio je sa 27 poena, Juta nije izgubila u Sakramentu više od od kraja 2015. godine.

Portland je tukao Oklahomu, Vestbruk je ubacio 30 poena za Tander, ali je domaćin u svom "Moda centru" neumoljiv. Trijumfom su povećali prednost nad rivalom, imaju dva poraza manje od Oklahome. MekKolum je brojao do 28, ovo je šesta pobeda u nizu za Blejzerse, a tajno oružje bio je ruki Zak Kolons koji je pogodio ključnu trojku u finišu.

San Antonio tone, Lonzo Bol je odigrao sjajnu partiju u Teksasu, uz 18 poena, imao je 11 asistencija i 7 skokova, Lejkersi su odneli pobedu i dodatno iskomplikovali stvari za Sparse. Preokret smo videli u poslednja dva minuta, San Antonio je na sličan način izgubio i prošli meč od Pelikansa. I sada, umesto da drže treće mesto, Sparsi će drhtati za doigravanje, situacija se potpuno promenila. Nije bilo Oldridža, za Leonarda je izgleda sezona završena, mnogo loših vesti, "pljušte" kako reče Pol Gasol noćas. Španac je inače uz 19 poena, imao 10 skokova i 8 asistencija.

Derbi je pripao Hjustonu. Lider je srušio Seltikse u uzbudljivom meču, Harden je ubacio 26 poena, imao 10 asistencija, Kajri 18, nije bio na svom nivou, promašivao je, ali su "Kelti" imali šansu protiv lidera. Ipak, Roketsi su serijom 10:2 prešli u vođstvo u finišu, Horford je promašio dva šuta, na kraju Markus Smarta nije uspeo sa sirenom da donese produžetak. Hjuston je dobio 15. meč u nizu, izjednačili su rekord Oladžuvonove generacije, ali su i dalje daleko od serije od 22 pobede koja je napravljena pre tačno deceniju.

Majami je dobio Detroit, može se ispostaviti da je ovo najvažnija pobeda sezone, Dragić je ubacio 13 poena, šest igrača Hita bilo je dvocifreno. Ovim trijumfom su učvrstili osmo mesto i sada beže Detroitu četiri pobede. U ovom stadijumu sezone to nije malo. Grifin je ubacio 31 poen za Pistonse, ali kada se odmarao, njegov tim nije imao rešenje.

Orlando je savladao Memfis, meč bez značaja, Vučeviću se igra posle pauze, 19 poena, 6 skokova, Hezonja je ubacio 16, Memfis je igrao bez Gasola, čekaju kraj sezone, dobro su se držali, ali Furnije sa pet poena u finišu prelomio meč.

Rezultati:

Sakramento - Juta 91:98
Portland - Oklahoma 108:100
San Antonio - LA Lejkers 112:116
Hjuston - Boston 123:100
Majami - Detroit 105:96
Klivlend - Denver 117:126
Orlando - Memfis 107:100

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke