Jelovac razbio drugi najbolji tim VTB lige!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 27.05.2018.
00:10
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš odigrao je fantastičnu partiju u iznenađujućoj pobedi Nižnjeg.

screenshot - twitter.com/bc_nn
screenshot - twitter.com/bc_nn

Povezane vesti

Ekipa Nižnjeg Novgoroda slavila je na svom parketu u drugom susretu prve runde plej-ofa regionalne VTB lige, protiv ekipe Uniksa, rezultatom 77-74, pa su tako poravnali u seriji (1:1).

Dobro je domaćin otvorio meč, dobili su prvi kvartal sa 19-14, ali je sredinom druge deonice favorizovani rival došao do preokreta. Uniks je zadržao prednost do odmora, te su nakon 20 minuta imali šest poena viška.

Usledila je rezultatska klackalica u trećem kvartalu, ali serijom pred kraj pomenutog dela igre Nižnji dolazi do osetnije prednosti, u poslednjih 10 minuta ušli su sa sedam poena više od protivnika .

Početkom poslednje deonice Uniks poravnava rezultat, ali kada se činilo da bi ekipa iz Kazanja mogla da preuzme inicijativu, Nižnji se probudio i stekao prednost od osam viška.

Tesno je bilo do kraja, ali je domaćin zadržao prednost, te je zasluženo slavio.

Ključ iznenađujuće pobede Nižnjeg bio je sjajni srpski reprezentativac Stevan Jelovac, koji je za nešto manje od pola časa provedenih na parketu upisao 29 poena (4/8 za dva, 3/6 za tri, 7/14 slobodna bacanja), pet skokova i dve asistencije, a nad njim je napravljeno čak osam faulova. Sakupio je 29 indeksiranih poena.


Pratili su ga Odum sa 15 i Gubanov sa 12 poena.

U ekipi Uniksa 20 poena Kvina Koloma, 15 je dodao Edžim, dok se na 10 zaustavio Ponkrašov.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke