Jednom su već šokirali "Ponos Izraela", hoće li večeras opet! Imamo ponudu za vas koju ne možete da odbijete!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 28.07.2020.
11:56
Izvor: Sportske.net

Finale izraelskog šampionata, Makabi Tel Aviv se opekao jednom o ovog protivnika. Ali, šta kažete na ovu mogućnost?

Povezane vesti

Posle iscrpljujuće sezone, povratka među evropsku elitu, odnosno plasmana u top 4 u trenutku prekida sezone, Makabi Tel Aviv je na korak od titule.

Odigrali su 58 mečeva u ovoj sezoni, manje zbog pandemije, ali u izraelskom prvenstvu danas imaju šansu da završe godinu trofejom, igraće za pehar prvaka protiv Makabi Rišona.

Ponos Izraela je u četvertfinalu savladao Hapoel 83:68, Tajler Dorsi sa 26 poena i Deni Avdija sa 22 su nosili favorita do pobede, Kalojaro je dodao 13, a slavni Amari Stodemajer 8 poena. Znatno teže je bilo polufinale, ipak, na kraju je savladan Hapoel Giulboa sa 81:78, Tajler Dorsi je opet bio najefikasniji, 20 poena, raspucao se Skoti Vilbekin sa 18, dvocifreni su bili Avdija (11) i Otelo Hanter (10) poena. Skoti Vilbekin je bio meč viner u finiši, kouč Sfaropulos je odahnuo, odbacio je umor kao problem pred finale.

Rišon je takođe odlučivao u poslednjim sekundama, Adam Arijel je pretekao sirenu za pobedu protiv Jerusalima. Prošle godine su takođe stigli do finala i lako izgubili od favorita Makabija 89:75. Sada će probati Sada će probati da odu korak dalje, Inače oni su 2016. uspeli da naprave čudo, tukli su Makabi Tel Aviv u polufinalu i onda u finalu slavili protiv Hapoela.

kosarka

Oni su odigrali duplo manje utakmica od rivala, možda je to prednost, ali je "Ponos Izraela" veliki favorit. Rišon ima četiri Amerikanca u petorci, Aleks Hamilton i Deril Monron su iskomnbinovali 51 poen (26+25) u četvrtfinalu, Harison je dodao 24.

U polufinalu protiv Hapoel Jerusalima, Harison 21, Zak Hennkins 20, Hamilton i Monro mnogo manje efikasni, 11, odnosno 10 poena. Ali i meč je bio mnogo napetiji, na kraju je kako rekosmo Adam Arijel jedinim šutem na utakmici trojkom, odveo tim u finale.

kosarka

Dakle, poslednji meč, pobednik nosi sve, posebna zanimljivost, na Admiralbet.rs, imate prilike, da se, jedini na svetu, kladite ne samo na ishod već i strelce na ovom meču, odnosno poene igrače, što bi moglo da bude veoma atraktivno i zanimljivo.

Dakle, samo napred, čekamo vas, meč počinje u 20 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke