Jedan je Kari Pešić - U Indijanapolisu je očitao lekciju Amerima, a sad je udario i na NBA ligu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.01.2019.
12:33
Izvor: Sportske.net, Eurohoops

Njegova izjava posle trijumfa Barse nad Milanom žestoko je odjeknula širom Evrope. Kako će Amerikanci reagovati?

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Podsetimo, Barselona je sinoć u Milanu nadigrala Armani i slavila sa 90:85 u 17. kolu Evrolige, a posle utakmice trener katalonskog tima Svetislav Pešić je izazvao veliku pažnju javnosti poređenjem košarke u Evroligi u odnosu na onu u NBA ligi.

Popularni Kari je, naime, ustvrdio da ono što se igra u NBA ligi - nije košarka!

''U košarci, ako želite da promenite ritam, da igrate tranziciju ili poziciju, ne možete promeniti ritam u napadu, već u odbrani. Tada možete da preuzmete inicijativu u napadu i igrate 'fast brejk', kontrolisanu košarku ili duge napade. Tako se to radi u Evropi. Nije to kao NBA, koja nije košarka'', istakao je Pešić, a preneo ''Eurohoops''.

Tu se nije zaustavio, pa je svoj stav o NBA ligi konkretnije objasnio.

''Svake noći ili ujutro ako vidite rezultate NBA, to je 129-119, ili 122-120, 120-115 itd. Svi slave, svi su srećni. U svakom slučaju. Najbolja košarka na svetu je u Evroligi.

U Evroligi možete sve videti. Možete videti odbranu, napad, možete videti taktike, stvaranje igre, sve. Ono što do sada nismo imali u Evropi je da nismo dobro prodali našu košarku, kao u NBA. Nismo naučili kako da prodamo naš proizvod u Evropi'', zaključio je Pešić.

Naravno, mnogi se neće složiti sa srpskim stručnjakom, ali ako neko može sebi da da za pravo da ovo kaže, onda je to čovek koji je sa reprezentacijom Jugoslavije savladao Amerikance u Indijanapolisu na Svetskom prvenstvu 2002. godine, kada je naš nacionalni tim osvojio titulu prvaka sveta.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Thursday, 10.01.2019
17:59

Потресли се Амери 😂😂😂

avatar
bagra
Thursday, 10.01.2019
15:10

Sto onda svi odose u NBA ako se najbolja kosarka igra u Evropi? Zasto svaka ekipa u Evropi ima bar po 5 Amera. Da li neko zaista pri cistoj svesti moze da kaze da je bolje gledati EL gde se svora svaki kontakt, da se nesportska svira za pipanje igraca. Izuzetno postujem Pesica, ali malo je reci da sam sokiran ovom izjavom.

avatar
NecuZvaku
Thursday, 10.01.2019
15:25

Teo kao grejac klupe zaradjuje 3-4 puta vise para u Nba nego dok je bio nosilac igre klubova u Evropi. Ili to nije dobar razlog?

avatar
bagra
Thursday, 10.01.2019
17:13

Niko od njih ne voli kada ne igra. Ne greje on klup dzabe, ili ce neko da tvrdi da je i Doc Rivers los trener.

avatar
Wilt 100+
Thursday, 10.01.2019
15:43

Svi idu zbog $$$$ to je jasno, organizaciono I finansijski EL ne može da se poredi ali ako gledamo lepotu igre, tehiku igrača / taktiku trenera imaju dosta da nauče od kolega iz Evrope ...stara škola je zakon, uporedi Dončića koji je odškolovan u Evroligi sa nekim vršnjakom . Do 2005 je NBA imao dušu ovo je sad sve na silu

avatar
bagra
Thursday, 10.01.2019
15:05

Uh sada, pa ni jedna ekipa iz EL ne bi mogla da pobedi Phoenix, koja ke najgora ekipa trenutno. A kada NBA ekipe stisnu odbranu, ne bi presli 60 poena. Ne znam sta mu bi da kaze ovo.

avatar
Mangus
Thursday, 10.01.2019
14:19

Sta tu ima da im se ne svidja? Nije slagao covek. NBA liga je šou liga, koju lično volim da gledam, ali u smislu taktike, odbrane i sl je čista smejurija. Odbrana se ne igra, koraci su nepostojeći, bitno je samo što atraktivnije dati koš i zakucati jer to dovodi publiku u arene. U tom smislu su maestralni. U smislu taktike, igre i sl, nemaju šta da traže. To igrači koji dolaze u NBA iz Evrope najbolje pokazuju. Pogledajte Bogdana, Jokića, Bjelicu, Dončića, pa da ne nabrajam Nemce, Francuze i sl. Igraju potpuno drugačiju i daleko pametniju košarku od Amera. Jedini ko je tu bio sličan jeste Brajant koji je imao Evropsku "poleđinu".

avatar
Čeki
Thursday, 10.01.2019
14:14

Slazem se s njim po mnogo cemu sto je ovde izjavio, ali on sigurno zna da su rezultati toliki i delimicno sto su cetvrtine u NBA duze, a i igra se vise utakmica dan za dan. Plus ima ekioa koje igraju proevropski (Juta i Memfis polazu u odbranu dosta npr. , a u Bostonu i Sparsima mozes videti napade kakvi se grade u Evropi). Ostalo sve pravo u centar.

avatar
mkg
Thursday, 10.01.2019
13:40

Bravo za izjavu.