'Jastrebovi' haraju istokom, Bošov šou u Kaliforniji

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 12.01.2015.
00:52
Izvor: Sportske.net

U nedeljnom matine treminu odigrana su dva meča u NBA ligi. Atlanta je uništila Vašington, dok se Majami na krilima Krisa Boša sladio u Los Anđelesu protiv Klipersa.

Beta/AP Photo/David Goldman
Beta/AP Photo/David Goldman

Povezane vesti

Vodeći tim istočne konferencije, Atlanta Houksi, nastavio je sa fenomenalnim paritjama pošto je veoma ubedljivo tukao Vizardse.

Šuterska klinika ekipe iz Džordžije, imali su preko 50% šuta za tri (16/31), Vašington je ubacio tek 5 iz 20 pokušaja.

Korver je predvodio osmočlanu grupu dvocifrenih u pobedničkom sastavu sa 19 ubačenih poena (pet trojki), dok je Džef Tig sa dabl dabl učinkom (11 pts, 10 as) uspeo da dobije direktan duel sa prvom zvezdom ekipe iz prestonice, Džonom Volom. Vol je sveden na, za njega skromnih 15 poena, pri tom je prodao 8 lopti.

Upravo su izgubljene lopte uz pomenuti šut za tri poena bile presudni faktor, Atlanta ih je imala svega 8, Vašington čak 19.

Bivši igrač Zvezde Pero Antić sasvim solidan, usadio je u trijumf 12 poena, 5 skokova i 2 asistencije za 19 minuta na parketu.

Kris Boš je bio cenrtalna figura u pobedi Hita nad Klipesima u Los Anđelesu, ubacio im je 34 poena i pokupio 7 lopti pod obručima.

Ipak, najprijatnije je iznenadio rezervni centar Hasan Vajtsajd. Ovaj momak je zabedležio dabl dabl učinak od 23 poena i 16 skokova, njegov je i potez utakmice, monstruozno je zalepio Blejka Grifina kada je ovaj krenuo na zakucavanje.

Totalna dominacija centarske linije gostiju sa Floride, totalna dominacija u skoku, košarkaši Majamija su uhavtili 19 lopti više (46:27).

Heat Clippers Basketball

Dvejn Vejd nije imao šutersko veče, ali je i on imao dabl-dabl učinak (17 pts, 10 as).

Klipersi su imali samo trojicu napadački raspoloženih (čitaj 'dvocifrenih') igrača, Grifina, Pola i Redika, jasno je da u takvoj situaciji nisu imali čemu da se nadaju.

Rezultati:

Atlanta - Vašington 120:89
Klipersi - Majami 90:104


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke