Jasno je, Vasa je MVP!

Autor: Nikola Miloradović
petak 11.10.2019.
23:28
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija, čeka se samo ozvaničenje.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaš Anadolu Efesa Vasilije Micić obeležio je drugo kolo Evrolige.

On je u pobedi nad Albom posle produžetka (106:105), upisao 23 poena uz 13 asistencija.

Šutirao je 3/10 za dva poena, 4/6 za tri poena, 5/6 sa linije za slobodna bacanja, uhvatio je i tri skoka (dva ofanzivna), ukrao je čak četiri lopte i samo u dva navrata izgubio loptu za skoro 42 minuta na parketu.

Kada se sve sabere i oduzme, sakupio je indeks korisnosti 32, a kako je okončano kolo, možemo da konstatujemo da je imao i najveći indeks u drugoj rundi, te će bez sumnje dobiti titulu najkorisnijeg igrača (MVP).



Nije daleko bio ni Nikola Milutinov sa indeksom 29 u pobedi nad Valensijom, a Vasu je sa 26 poena i indeksom 31 ispratio saigrač iz Efesa Šejn Larkin.

Što se tiče ostalih kategorija, pomenuti Larkin je najbolji strelac runde, Micić je na trećem mestu iza Kjurika (24), dok je Milutinov najbolji skakač drugog kola sa 14 uhvaćenih lopti (čak osam u napadu). Prate ga Fojtman i Džekiri sa po 12 skokova.

Micić je i najbolji asistent kola sa 13 uspešnih dodavanja, 11 je imao Hermanson iz Albe.

Za malo je srpskom plejmejkeru izmaklo i prvo mesto na listi najboljih "kradljivaca", po pet loptu ukrali su u drugom kolu Papanikolau (Olimpijakos) i Pjerija Henri (Baskonija), Micić je košarkašima Albe ukrao jednu manje.

Najbolji blokeri prve runde su Džeremi Evans (Himki) i Greg Monro (Bajern), sa po tri blokade.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke