Jasna poruka iz Podgorice - Ako pobedi Zvezdu, Budućnost ide u Evroligu! Kontaktiran i Bertomeu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.04.2018.
18:22
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Iako iz Beograda stižu drugačiji signali, Podgoričani nemaju nikakvu dilemu u vezi toga.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/MO

Povezane vesti

U jeku sve uzbudljivije borbe na parketu, traje i ''psihološki rat'' na relaciji Zvezda - Budućnost.

Posle nekoliko saopštenja sa obe strane pred start finalne serije plej-ofa ABA lige, najnovija tema koja je danas izazvala polemike jeste pitanje da li Budućnost ispunjava uslove za učešće u Evroligi, čak i ako savlada Zvezdu.

Međutim, ako pitate prvog čoveka Budućnosti Dragana Bokana, tu nikakvih dilema neće biti ukoliko Džikićev tim bude bolji od aktuelnog šampiona.

''Te informacije dolaze iz klubova u regiji, kojima je upravo Budućnost konkurencija i koja će im biti, siguran sam, konkurencija i u narednim godinama. Potpuno razumem hvatanje za svaku sitnicu koja bi ometala naš plasman u Evroligu.

Ako Budućnost bude bolja, a nikada nije bila bliža, da ravnopravnije igra sa Zvezdom, i uzme trofej i izbori plasman u Evroligu - siguran sam da će uprava kluba, grad, država... otkloniti sve nedostatke SC 'Morača'.

Evroliga će se igrati u Podgorici, ako Budućnost na parketu bude bolja od Crvene zvezde”, objasnio je Bokan pre nekoliko dana u intervjuu za ''Vijesti''.

I to nije sve, Bokan tvrdi da je na tu temu već razgovarao i sa prvim čovekom Evrolige, Đordijem Bertomeuom.

''Dok sam bio predsednik ABA lige, kada smo pravili ugovor između ABA lige i Evrolige - razgovarao sam sa Bertomeuom. Tačno je da dvorana mora da ispunjava uslove, 'Morača' ih ima, a ako postoje minimalni nedostaci, njih možemo da otklonimo za mesec, dva”, zaključio je Bokan.

Podsetimo, finalna serija nastavlja se sutra u Podgorici, gde će dan kasnije biti odigran i četvrti meč. Ako tada ne dobijemo pobednika, konačna odluka sledi u Beogradu u ponedeljak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slobodan Vlajic
Friday, 13.04.2018
19:19

Evro liga je takmičenje bogatih, evropsku krem, kao i Liga šampiona u fudbalu gde ni kao šampion ne mogu da igraju Željezničar, Osijek koji su u runga Budućnosti u košarci...

avatar
Nikola Spasic
Thursday, 12.04.2018
22:03

ali opet se sve vrti oko novca...samo jedno mesto a takmice se klubovi iz 6 razlicitih zemalja,realno bi bilo 2 mesta u dogledno vrema ali njih zanima novac pa zbog toga turci preplavise evro ligu a i nemci ce dobiti 2 mesta..nije realno.pozdrav

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 12.04.2018
19:53

Bilo bi glupo da zbog tehničkih stvari ne igraju EL. Ako je zasluže na terenu, neka je igraju.

avatar
Goran_Ilic
Thursday, 12.04.2018
19:44

Neznam kome u prilog ide ovo spinovanje za vreme finala,jeste malo frka sto niko nema A licencu ali nek pobedi bolji i nek ide u evroligu,ja se nadam da ce to biti nasa Zvezda a ko ne bude idemo dalje sta da radimo,ne pravite zivot i smrt pitanja,zivece i Zvezda i Buducnost i posle finala.

avatar
Slobodan Vlajic
Friday, 13.04.2018
19:18

Evro liga je takmičenje bogatih, to je krem, kao Liga šampiona u fudbalu u kojoj ne može da učestvuje neki Željezničar

avatar
Silent
Thursday, 12.04.2018
18:37

Da je samo dvorana problem