Jarić sa ''Orlovima'' - Budimo realni...

Autor: Darko Mitrović
subota 30.08.2014.
11:43
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Marko Jarić posetio je naše reprezentativce u Granadi pred početak Svetskog prvenstva u Španiji. Tom prilikom izneo je nekoliko zanimljivih stavova u vezi sa aktuelnom situacijom u našoj košarci, ali i u medijima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Marka Jarića mnogi već odavno znaju kao čoveka koji ''nema dlake na jeziku'', koji se ne libi  da se kritički osvrne na dešavanja u našoj zemlji, pa tako i u košarci, svakako.

Neki od tih njegovih stavova mogu se videti i u odličnom intervjuu za ''Mondo'', a posle posete našim košarkaškim reprezentativcima u Granadi, uoči utakmice prvog kola protiv Egipta.

On smatra da treba da budemo realni u očekivanjima kad je naš tim u pitanju, ali i da uz određenu dozu sreće, ''Orlovi'' mogu i da prirede neko prijatno iznenađenje.

Jarić takođe ističe i da se novi selektor Aleksandar Đorđević prihvatio nezahvalnog posla, jer bi eventualnim neuspehom donekle pokvario onu sjajnu sliku koju o njemu svi imamo iz igračkih dana.

Ipak, Jarić veruje da je Đorđević na šampionat poveo najbolje igrače koje je imao na raspolaganju, za razliku od nekih ranijih ''alibi spiskova'', kada se radilo na podmlađivanju reprezentacije.

Jaric

''To je naš problem, ne samo u košarci, nego i u fudbalu. Naši treneri kao da u podmlađivanju unapred traže alibi za neuspeh, umesto da dolazimo na takmičenja u najjačem mogućem sastavu, kao svi drugi. Da pokušamo nešto da napravimo, pa ako i ne uspemo, ali bar da znamo da smo bili kompletni i da je to realnost. Dok sam ja igrao, uvek je bilo tako. Mislim da je Sale postupio malo ozbiljnije i da je pozvao igrače koji stvarno mogu da odrade najbolji posao u ovom trenutku'', objašnjava Jarić, a prenosi ''Mondo''.

Naš dugogodišnji reprezentativac i osvajač brojnih medalja sa našim nacionalnim timom smatra i da se u našim klubovima nedovoljno pažnje posvećuje talentovanim igračima, što se neminovno odražava i na učinak i mogućnosti reprezentacije.

''Uvek ćemo imati talentovane igrače, ali ovo što se događa u našem sportu, to mešanje politike, mržnja između Zvezde i Partizana, to što stranci igraju glavne uloge dok naši klinci ređaju vrhunske rezultate... Ja ne znam gde mi mislimo da oni igraju?", pita se Jarić, a ostatak njegovog intervjua pročitajte na ''Mondu''.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke