Janakopulosove pretnje upalile, novi brejk u finalu grčkog plej-ofa!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 07.06.2018.
20:02
Izvor: Sportske.net

Završnica, zasad, ispunila očekivanja.

EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Olimpijakos je slavio u "OAKA Areni" i napravio brejk na startu finalne serije, a Panatinaikos je sada uzvratio istom merom.

"Zeleni" su u "Dvorani mira i prijateljstva" slavili sa 66:71 i tako poravnali na 1:1 u seriji.


Neočekivano efikasan prvi period pripao je gostima, ali je Oli do poluvremena uspeo da preokrene rezultat, te su na odmor otišli sa tri poena prednosti.

Ipak, puleni Ćavija Paskvala uspevaju da spuste domaćina na samo sedam poena u trećem kvartalu, te pred poslednjih 10 minuta stiču šest poena prednosti.

U poslednjem kvartalu, nakon velike borbe, PAO uspeva da dođe do trijumfa i da poravna u seriji.

Finale se igra na tri pobede, naredni meč igra se u "OAKA Areni", domu aktuelnih šampiona, ekipe Panatinaikosa.

Inače, nakon poraza u Pireju, vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos je pripretio čitavom stručnom štabu i igračkom kadru, da mogu da se pakuju ako ne osvoje titulu, jer je prema njegovom mišljenju Olimpijakos daleko slabiji nego prethodnih godina, što nije daleko od istine.

Nik Kalates je bio odličan u Pireju, upisao je 18 poena i osam skokova, pratili su ga Majk Džejms sa 17 poena, kao i bivši igrač Olimpijakosa Met Lodžeski sa 13.

U ekipi Olimpijakosa istakli su se Papapetru sa 13 i Spanulis sa 12 poena. Milutinov je za oko 19 minuta upisao pet poena i četiri skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke