Jagodić-Kuridža: ''Čujemo se, ali niko ne razmišlja o košarci''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.04.2020.
14:48
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarka je sada potpuno u drugom planu, ima mnogo važnijih stvari.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Poput većine nas, i košarkaši Crvene zvezde, na različitim stranama sveta strpljivo čekaju da se okonča pandemija koronavirusa.

Kako provodi karantinske dane, u razgovoru za klupski sajt je otkrio i Marko Jagodić-Kuridža.

''Sa porodicom sam, suprugom i decom. Stanje je izuzetno teško, nisam rekao nikakvu mudrost, ali nije lako kada se borite protiv nevidljivog neprijatelja i kada slušate da umiru ljudi svakodnevno.

Sa druge strane, mi sportisti imali smo neka iskustva sa  izolacijama tokom priprema, pred neke važnije utakmice, naravno ne ovako radikalnim,niti je ova tragična situacija uporediva sa bilo čim sa čime smo imali iskustvo ili se susretali do sada.

Vreme provodim kao i svi drugi, pridržavam se instrukcija, imam već neku dnevnu rutinu, provodim vreme sa porodicom, sa decom, imam vremena za neke stvari koje nam ritam utakmica i treninga koje smo imali nije dozvoljavao, igramo se, gledamo filmove, pokušavam i da treniram pomalo, ali to je u ovakvim uslovima gotovo nemoguće.

Ali ono što je najvažnije je da se pridržavamo instrukcija, budemo disciplinovani, i nadamo se da će ovo proći što pre'', istakao je Jagodić-Kuridža.

Teško je u vom trenutku procenjivati koliko će sportistima generalno biti potrebno vremena da se vrate u pravu formu.

''Nismo do sada bili u ovakvoj situaciji. Pa i kada se završi sezona, u obavezi smo da održavamo lagano formu i tokom odmora, nikada to opuštanje nije trajalo duže od nedelju-dve dana. Sada smo već mesec dana van ritma. I sva je prilika da će još potrajati.

Pokušavam, treniramo osnovne vežbe koliko je to moguće, ali sve je to daleko od takmičarskog ritma.

Međutim, ne želim puno da pričam na tu temu, čujem se sa momcima, u kontaktu smo, ali niko ne razmišlja o košarci. To je sada neka druga tema, najvažnije je da se ovo završi, kada i kako, videćemo, ali situacija je vrlo alarmantna svuda u svetu'', naglasio je krilni centar Crvene zvezde.
-
Baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke