Jadranska liga dobija 15 miliona evra od novog sponzora

Autor: Beta Beta
petak 22.09.2017.
16:16
Izvor: Beta

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, koji predsedava Jadranskom ligom, rekao je danas da je potpisan ugovor sa firmom "Myd", po kom će regionalno takmičenje za osam godina dobiti 15 miliona evra.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

"Ugovorom na osam sezona kroz koji smo obezbedili TV i marketinška prava predviđa 15 miliona evra, plus će biti dodatni prihod za sve što se ostvari od prevazilaženja određenih kvota", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Baru.

Čović je istakao da je postavljen finansijski održiv sistem i da su obezbeđena sredstva za normalno funkcionisanje.

Po njegovim rečima, sve je spremno za početak sezone i da je usaglašen kalendar takmičenja, koji je "specifičan" jer se prepliće sa pojedinim nacionalnim šampionatima.

"Naši kalendari su usaglašeni sa Fiba prozorima i ostalo je na klubovima da li će u zavisnosti od evropskih takmičenja davati saglasnost za nastup igrača u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo", rekao je Čović.

Čović je naveo da su donete važne strateške odluke, da Skupština Jadranske lige odlično funkcioniše i da se odluke donose jednoglasno.

Jadranska liga od ove sezone broji 12 klubova, umesto dosadašnjih 14. Od ove sezone se pored troškova za smeštaj, za sudije i službena lica, pokriva i troškove prevoza za klubove prve lige, koji će dobijati 1,3 evra po pređenom kilometru.

Počeće takmičenje i u drugoj Jadranskoj ligi, čiji će pobednik obezbediti direktan plasman u prvu. Takođe, biće organizovani i juniorski turniri za 10 klubova.

Menadžment prve i druge lige je jedinstven, a Skupština ABA pokriva oba takmičenja. Skupština je usvojila liste sudija, delegata i kontrolora.

Prvi Super kup Jadranske lige je u toku, a Čović je naveo da je domaćin Bar obezbedio dobre uslove i da su problemi, kojih uvek ima, zajednički rešavani.

"Bilo je problema oko termina, što smo prevazišli zajedno sa klubovima. Takmičarska nervoza i emocije uvek postoje, ali smo dovoljno iskusni da zajedno rešavamo i prevazilazimo probleme", kazao je Čović.

Mornar će u nedelju igrati kvalifikacije za Fiba Ligu šampiona, ali će uprkos tome nastaviti učešće na Super kupu.

Crnogorski klub će na dan utakmice otputovati u Saratov, a ako bude igrao finale Super kupa, taj susret će početi u subotu u 18.45, a ne u 21.15 kako je ranije planirano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 23.09.2017
00:18
avatar
Goran_Ilic
Friday, 22.09.2017
18:29

Deluje da postaje olako ozbiljna liga i sa drugim rangom takmicenja sto je jako bitno za razvoj mladjih igraca u celom regionu.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 22.09.2017
18:50

Upravo tako, Jadranska je od osnivanja bila i ostala najbolja stvar za region, visestruki dokazi idu u prilog tome, i postepeno ova prica ce postati sve bolja. Aba 2, je u ovim vremenima cak postala nuzna za osnivanje, jer su klubovi van Jadrana poceli da tonu u cist amaterizam, bez perspektive i takmicarskog motiva, i ovo ce sve to bitnije promeniti....

avatar
Goran_Ilic
Saturday, 23.09.2017
11:28

Mozda je aba 2 trebala biti sira za koji klub vise ao i aba 1 bas da sto vise igraca iz regiona ima priliku da napreduje,mozda je odnos 14-14 bio najbolji mada zvezda i klubovi u evrokupu imaju onda veliki problem sa rasporedom.