Jadranska 'Igra prestola', samo je jedno sigurno!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.05.2019.
14:37
Izvor: Sportske.net

Saznanje da će u Zagrebu biti održana "neformalna Skupština" ABA lige pokrenula je mnoga pitanja, a zapravo se svodi na jedno.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Dan nakon što je košarkaška javnost saznala da je prvi čovek Budućnosti Voli Dragan Bokan zakazao "neformalnu Skupštinu" ABA lige u Zagrebu na koju nisu pozvani samo "klubovi Nebojše Čovića" mogu se izvlačiti prvi zaključci o onome što se trenutno dešava na regionalnoj košarkaškoj sceni.

Na osnovu informacija kojima trenutno raspolažemo, poziv na okupljanje u Zagrebu dobili su predstavnici svih klubova izuzev Crvene zvezde mt:s i FMP-a, pa zbog toga mnogi smatraju da je Dragan Bokan na taj način želeo da napravi neku vrstu "fronta protiv Nebojše Čovića".

Juče nam je u Megi Bemax potvrđeno da su poziv dobili i da ga razmatraju i to je jedina zvanična informacija koju je bilo ko iz bilo kog kluba rekao. Prema našim procenama, predstavnici tog kluba neće prisustvovati sastanku u Zagrebu.

Za to vreme u Partizanu se "prave mrtvi" i za sada nema ni zvanične ni nezvanične reakcije iz kluba, što i ne čudi jer niko ne očekuje da najtrofejniji klub regiona bira stranu u međusobnom sukobu dvojice funkcionera.

Kako trenutno stoje stvari, srpski klubovi neće imati predstavnike na pomenutom okupljanju u Zagrebu. Jasno, na takvoj vrsti zasedanja neće se donositi nikakve odluke ali će na njemu verovatno biti pripremljen plan za nastup na Skupštini ABA lige koja bi trebalo da bude održana 24. maja.

Nikome u ABA ligi nije prijatno zbog novonastale situacije, mnogi se uzdaju u to da će disciplinski sudija Saša Pavličić eventualnom odlukom o kažnjavanju Čovića i Bokana smiriti situaciju, mada postoji mogućnost da odgovornost bude prebačena na Skupštinu ABA lige.

Nezvanično, čelnici ABA lige žale što je finalna serija bacila senku na sjajnu sezonu ali nemaju dilemu da će regionalni šampionat nastavit da funkcioniše i pored svega što se dešavalo!

Činjenica je da su u ABA ligi pogrešili kada su verovali da će plasman Budućnosti u Evroligu smiriti strasti jer je bilo osnova da se i nakon prošlogodišnjeg finala izreknu kazne koje bi ohladile "usijane glave".

Ovako, ostaje nam da sačekamo Skupštinu koja je zakazana za 24. maj i da vidimo u kom pravcu će se stvari odvijati, odnosno da li će čelnici Crvene zvezde mt:s i Budućnosti snositi posledice zbog svega što se dešava ili će se sve gurati pod tepih kao što je to činjeno do sada.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 07.05.2019
17:52

Bas smo trebali da odemo i da ih oteramo sve redom u em pe tri lepe:-D

avatar
Milanpa
Tuesday, 07.05.2019
15:50

Ma bre pustite zvezdu da bude uvek prva.ne treba da se igra aba liga ako zvezda nece biti prvak

avatar
ariton
Tuesday, 07.05.2019
15:41

Partizan treba da se distancira od čovica i raditi sve suprotno od onoga sto kaze.Jer je uspeo da zarati sa svima i pokusava da posvadja jedan isti narod.

avatar
Old_school
Tuesday, 07.05.2019
16:07

Koji jedan isti? Crnogorce? Pa sta su vama radili kad su Duleta prasecom glavom gadjali? Sta je Buducnost radila i prosle i ove god? Sram te bilo, dupe bi dali da titulu vratite.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 08.05.2019
17:44

Vi ste dali i mnogo vise:-D

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 07.05.2019
19:20

U ovoj situaciji se treba ponašati evropski, gospodski pogotovu sad kada treba dobiti vajld-kartu za EL. Pre će se odlučiti za nas nego za Budućnost. Čitava situacija se sigurno prati!

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 07.05.2019
15:20

Ostoja GOSPODIN! Čovek ih ladno kulira tako i treba. Nemamo nikakve veze sa njima i ne treba da se mešamo.

avatar
babaroga
Tuesday, 07.05.2019
17:16

Nemate nikakve veze sa srbima i crnogorcima? Pa sa kim imate veze onda? A da....

avatar
babaroga
Wednesday, 08.05.2019
17:48

Najzad ste i vi skapirali od koje ste fele. Uzivajte u drustvu :D

avatar
El Matador PFC-FCB
Wednesday, 08.05.2019
12:51

Sa hrvatima pa da hahahahahaha eto ti melem za dušu limenko 😂😂😂😂😂😂

avatar
Tuesday, 07.05.2019
15:04

Ako ne znaju sta da rade ovi iz ABA lige neka promene sistem u final four i to je to. Vrlo prosto.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 07.05.2019
17:07

Da ti cela sezona stane u jednoj utakmici, bilo da je polufinalna, ili finalna. Druga stvar gde da se igra taj F4?
Seti se samo F4 u Laktasima, ili u Beogradu, gde su ekipe koje su bile cetvrtoplasirane i "jedva" se ugurale u TOP4 dosle na F4 raspolozene i osvojile turnir.
Zvezda u Areni protiv Cibone nije more mogla da ubode, a Cibona sa Saricem i Blesingejom ih dobila.

avatar
Wednesday, 08.05.2019
07:10

Pa ja kazem ako ne znaju sta ce, nisam rekao da je ok.

avatar
Ninoslav Krejic
Tuesday, 07.05.2019
14:51

Jel to nase klubove izbacuju iz Aba Lige