Iznenađenje, ko je izvukao bingo na draftu, gde će Zion, i kakva je sada sudbina "Obrve" Dejvisa?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 15.05.2019.
07:48
Izvor: Sportske.net

Mali procenat na kraju doneo veliko slavlje na jugu Amerike. Niksi opet gubitnici...

AP Photo/Nuccio DiNuzzo
AP Photo/Nuccio DiNuzzo

Povezane vesti

Veliki pobednik lutrije je Nju Orleans. Dobili su pravo da biraju prvog pika i to će sigurno biti superstar Djuka Zion Vilijamson.

Pelikansi su imali 6% šansi, dok su Sansi, Niksi i Kavsi bili na 15%, ovo je prvi put da se po novom sistemu daje isti broj "loptica" timovima koji imaju tri najgora rezultata u ligi.

Ipak suprotno verovatnoći, prvi pik je završio u rukama Nju Orleansa. Memfis će birati drugi, Niksi treći, Lejkersi su bili na 11. poziciji pre lutrije, izabraće četvrti. Sledi Klivlend, Sansi, Bulsi, Atlanta koja će imati 8. i 10. pika (ovog drugog su dobili od Dalasa), Vašington će birati deveti, zatim Minesota, Šarlot, Majami i Boston (Sakramentov ustupljeni pik).

Priča se da to što će Pelikansi uzeti Ziona neće promeniti odluku Entonija Dejvisa, on i dalje hoće trejd, ostala mu je još godina ugovora, sada je na timu iz Nju Orleansa da izvuče najviše.

Zion Vilijamson Zajon Vilijamson

Zion inače stiže kao najveća nada košarke posle Lebrona, na Djuku je prevazišao sva očekivanja, 22.6 poena, oko 9 skokova, po 2 asistencije i ukradene lopte, blizu tog broja je kada su i blokade u pitanju.

Pokupio je sve individualne nagrade, gotovo se nije pojavio tako fizički dominantan igrač, ono što mu je slabost je šut. Imao je 68% tokom koledž karijere, ali pogađa svaku treću trojku i u igri se oslanjao na snagu i sjajno umeće za igrača njegove konstitucije (visok je 2 metra, težak 130 kg).

Biće sigurno prvi pik drafta, uz njega u top tri su biši saigrač Baret, koji je bek, kao i Dža Morant koji stiže sa Marej Stejta sa sjajnim brojkama, 24.5 poena, 10 asistencija i oko 6 skokova. Morant je sjajan šutet, što se Bareta tiče, slabije šutira, ali je visok za beka i ima sve uslove da postane zvezda, na Djuku se podredio Zionu. U top 10 pikova bi trebalo da budu Kem Rediš još jedan košarkaš Djuka, pa onda Vajt i Nasir Litl sa Severne Karoline, Džaret Kalver sa Teksas Teka, Rui Hačimura, Japanac za Gonzage (majka mu je Japanka, otac iz Benina), i DeAndre Hante sa Virdžinije...

Draft je zakazan za 20. jun, početkom naredne nedelje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 15.05.2019
12:53

Za sve ljubitelje NBA nikad zanimljivije leto. Mnogo pitanja, na koje jedva cekamo odgovor:
1.Sta ce uraditi Lejkersi, posto su mozda cak i prvi put u istoriji dopustili kad se spomene kosarka i Los Andjeles da se prvo pomisli na Kliperse u istom trenutku, a ne na njih.
2.Gde ce Entoni Dejvis
3.Kako ce se Zion snaci u NBA
4.Sta ce uraditi Kingsi, Bruklin, Orlando, Sakramento, Klipersi, Denver,.. ekipe koje su ove sezone uradile vise od ocekivanog
5.Gde ce Durant, Lenard,...
6.Da li ce Niksi najzad postati ozbiljna fransiza
7.Kako ce izgledati Dalas sa Doncicem i Porzingisom
...

avatar
CZYNWA
Wednesday, 15.05.2019
11:54

Najvece pitanje je ko ce se za*ebati i uzeti najlaznijeg MVP-a u istoriji ABA lige.

avatar
MALI PLAVI
Wednesday, 15.05.2019
23:23

Ko god ga bude birao, ostaviće ga u evropi. Nije on ni blizu NBA nivoa.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 16.05.2019
10:54

U svakom slucaju bolji od bilo kog zvezdinog ili partizanovog igraca da se ne lazemo