Iz zubarske stolice do 53 poena, Golden Stejt čekao osvetu punu deceniju!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 03.05.2017.
08:05
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč u Bostonu, junak lik koji je mnogo toga preturio preko glave u proteklim nedeljama, ali ide napred noseći tim na leđima. Golden Stejt obeležio 10 godina tima koji im je vratio ponos, ali i našao način da se osveti Juti za tu sezonu!

EPA/CJ GUNTHER
EPA/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Voriorsi su posle nedelju dana pauze bili naravno odmorniji, Stef Kari je za tri četvrtine ubacio 22 poena, posle je Drejmond Grin preuzeo stvari, sjajna partija, 6 od 17 poena dao je u poslednjem periodu, imao 8 skokova, 6 asistencija i 3 blokade.

To je bilo i nostalgično veče u "Oraklu", navijači su se setili tima iz 2007. koji je posle 13 godina pauze stigao u plej-of i iznenadio Dalas u prvoj rundi. Zanimljivo u polufinalu ih je zaustavila baš Juta, bilo je to pre deset godina.

Recimo da je Mat Barns bio član tog tima, i sada je u klubu, kada je ušao u igru u finišu pozdravljen je ovacijama. Od te ekipe, igraju još Monta Elis i Al Harington, ekipu su činili Jasikevičijus i Mikel Pjetrus od Evropljana, kao i Andris Bijedrins...

Voriorsi bez trenera Kera, nije bio u dvorani zbog komplikacija sa leđima.

Juti će u četvrtak biti potrebno mnogo više, pre svega od Hejvorda koji je završio sa 12 poena i lošim procentom, uz to izgubili su šest lopti više od rivala...

Ajseja Tomas je od zubara stigao na teren, u stolici je proveo četiri sata kako bi mu namestili zub koji je izgubio u prvom meču.

Bolela ga je rana, ali nije mu smetalo, ubacio je 53 poena, drugi najbolji učinak u plej of istoriji Seltiksa, pa je domaćin poveo sa 2:0.

Legendarni Džon Havliček je dao 54 za Bosto, a ovo je najviše poena u plej ofu uopšte u poslednjih 14 godina, Ajverson je 2003. ubacio 55.

Na drugoj strani Džon Vol je brojao do 40, uz 13 asistencija, gledali smo fantastičan meč.

Kao i obično Ajseja je igrao sjajno kada se odlučivalo, u poslednjoj četvrtini je ubacio 20 poena, u produžetku dodao 9, tragediju posle pogibije sestre nosi sa sobom na leđima, ali kako kaže ovo su pobede za nju. Juče bi napunila 23 godine. U nedelju je bila sahrana, onda je dva dana proveo u zubarskoj stolici i napravio malo čudo noćas, sa ovakvim Tomasom, Boston ima pravo da sanja velike snove.

Golden Stejt - Juta 106:94 (1:0)
Boston - Vašington 129:119 pr. (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aca Mirijevo
Wednesday, 03.05.2017
10:07

Naklon do poda za A. Tomasa . Igracina

avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 03.05.2017
08:49

Ajseja? Smešno je ko piše tekstove-Kohi Leonard, Ajseja Tomas, Mat Barns, Kajl Lovri...

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 03.05.2017
08:32

Sada je vec polako jasno polufinale istoka , na zapadu ce biti zanimljivo