Itudis: "Svi po 25%"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.05.2018.
15:04
Izvor: Beta

Trener CSKA Dimitris Itudis rekao je danas da je dobro što njegova ekipa nije glavni favorit za osvajanje titule, uz ocenu da svi učesnici fajnal-fora Evrolige Beogradu imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trener CSKA Dimitris Itudis rekao je danas da je dobro što njegova ekipa nije glavni favorit za osvajanje titule, uz ocenu da svi učesnici fajnal-fora Evrolige  Beogradu imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja.

"Dao bih nam 25 odsto šansi za osvajanje titule, ali kada je lopta u vazduhu, sve prognoze i opklade se zaboravljaju. Dobro je što mi po kladionicama nismo glavni favoriti za osvajanje, ali mi se ne bavimo tim stvarima. Mi samo želimo da se koncentrišemo na teren. Svi klubovi ovde su sas istom ambicijom i to svi dobro znamo", rekao je Itudis novinarima u Beogradu.

Na Malom Kalemegdanu danas je održana svečanost kojom je najavljen predstojeći fajnal-for Evrolige. Prisustvovali su treneri CSKA, Real Madrida, Fenerbahčea i Žalgirisa.

Itudis je rekao da je njegova ekipa tokom sezone pokazala veliki karakter, a posebno u plej-ofu kada je zbog povrede ostala bez jednog od najbitnijih igrača Nanda De Koloa.

"Mnogo loših stvari nam se dešavalo tokom sezone, Leo (Vesterman) se povredio rano, sada se skoro operisao, potom smo bili bez Kajla (Hajnsa) i Nanda (De Koloa)... Ipak, pokazali smo veliki karakter i kao da su nas sve te stvari dodatno zbližile. Drugi igrači s klupe su ustali, iskoristili priliku i evo nas ovde sada, u Beogradu. Postali smo snažniji", rekao je Itudis.

On je dodao da je svestan da će Serho Rodriges, jedan od najsikusnijih i najstarijih igrača u ekipi imati veliku minutažu zbog nedostataka plejmejkera, ali da je Španac veoma zahvalan igrač, koji "sve sam već zna šta bi trebalo da radi".

Košarkaš CSKA Serhio Rodriges rekao je da je ekipa spreman da se bori za trofej, kao i da "čovek mora biti spreman na sve" odgovarajući na pitanje da li je spreman da igra protiv svog bivšeg kluba.

"Svi smo fokusirani i znamo šta treba da uradimo kako bimo došli do pobede. Zadovoljan sam što smo se kvlaifikovali. Verujem da ćemo dobro igrati i da će nam to doneti rezultate. Vredno smo radili tokom cele godine, a sada je trenutak kada sve dolazi na naplatu", rekao je Rodriges.

CSKA će u polufinalu Evrolige sutra igrati protiv Real Madrida.

Trener Madriđana Pablo Laso takodje je ocenio da je njegov tim imao dosta problema s povredama igrača tokom sezone, ali je rekao da je sada spreman, kompletiran i sa željom da se bori za trofej.

"Bila je ovo teška godina za nas, ali sve prepreke smo svaldali do sada. Sada smo na dve utakmice od trofeja. Spremni smo, kompletirani i silno motivisani da se borimo za trofej", rekao je Laso koji ima priliku da Madriđanima donese 10. titulu u Evroligi.

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić dvaput zaredom proglašavan je za "Zvezdu u usponu" u izboru Evrolige. Slovenački košarkaš kazao je da bi za njega bila neverovtna sezona ukoliko sa Realom osvoji titulu prvaka Evrope, nakon što je to učinio sa reprezentacijom.

"Osvojiti Evroligu nepunih godinu dana posle Evrobasketa sa Slovenijom bilo bi zaista neverovatno. Sezona je bila naporna, ali kada volite košarku, ništa nije teško. Potrebno je da samo izadjemo na teren i igramo košarku, da budemo koncentrisani", rekao je on.

Dončić je rekao da je preserećan što se fajnal-for igra u Beogradu i dodao da ne zna da li su mu predstojeće dve utakmice na fajnal-foru poslednje u Evropi.

"Ne znam da li su poslednje, videćemo na kraju sezone. Pozivam beogradske navijače da nas podrže, svi znaju da sam ja navijač Zvezde. Dosta puta sam bio ovde u Beogradu kada sam bio mali, volim Beograd i za mene je ovo specijalno što sam ovde", rekao je Dončić.

Utakmica CSKA i Real Madrida igraće se sutra od 21.00 u Beogradskoj areni.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke