Itudis sasvim realan: "Falilo nam je snage, Real je bio jači, zasluženo je prošao"

Autor: Pavle Knežević
petak 18.05.2018.
23:45
Izvor: Sportske.net

Nije trener CSKA imao potrebe da muti očigledno.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Trener CSKA Dimitris Itudis mirno je priznao da je Real Madrid večeras bio bolji tim i zasluženo se plasirao u finale završnog turnira, kao i da se njegovi igrači nisu prilagodili protivniku.

"Čestitam Realu, bili su bolji tim večeras i zaslužili su da pobede. Vrlo odlučno smo počeli utakmicu, ali nas je druga četvrtina mnogo koštala, jer nismo bili tu u odbrani kad je trebalo. Pogotovo na trojkama. Kada se to sabere sa trećom četvrtinom, u kojoj nismo primili mnogo poena, ali smo dozvolili da kreiraju situacije, Real je stekao prednost. Probali smo da promenimo nešto u poslednjoj četvrtini, prišli smo na šest, ali nije bilo dovoljno. Real je bio jači i zasluženo je pobedio", rekao je Itudis.

Real je večeras slavio sa 92:83. CSKA je delovao dobro u početku, ali u nastavku kao da ga je protivnik fizički nadvladao. Da li Itudisa brine što ga je Real fizički nadvladao?

"Brine me i brinulo me tokom utakmice. To je jedna utakmica i mora se prilagoditi. Bilo da je u pitanju snaga ili snalažljivost. Lako su kreirali poene. Nismo tako izgledali tokom sezone, ali danas se slažem da nam je falilo snage", rekao je Itudis.

Real će u finalu igrati protiv branioca titule Fenerbahčea, dok će CSKA u duelu za treće mesto izaći na megdan Žalgirisu.

"Uvek je teško igrati te utakmice za treće mesto, ali moramo da nađemo snagu i motivaciju da ih odigramo zbog ljudi koji su došli da nas bodre", rekao je Itudis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Saturday, 19.05.2018
00:47

Nadao sam se finalu CSKA - Žalgiris, ali ispalo je potpuno suprotno!

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 19.05.2018
00:33

Pa da si odmorio malo igrace mozda bi i pobedili. Higins krenuo silovito i onda u drugom igra maltene svih 20 minuta i to dok su na parketu Serhio i Nando,pa uvedi nekog drugog.