Italijani izbegli blamažu, od ''minus 26'' do pobede nad Portorikom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.09.2019.
12:54
Izvor: Sportske.net

Borba za treće mesto u našoj grupi donela neočekivani razvoj događaja.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacije Italije i Portorika su već posle prvih mečeva druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kini izgubile šanse za plasman u četvrtfinale.

Danas su u međusobnom susretu igrali za prestiž i osvajanje trećeg mesta, a ono što niko nije mogao da očekuje, jeste da je u većem delu ovog meča Italija bila u ''debelom'' rezultatskom minusu.

Ipak, uspeli su ''Azuri'' da naprave veliki preokret, a odluka o pobedniku je pala tek posle produžetka. Na kraju 94:89 za Italiju, a u regularnom toku bilo je 83:83.

Portorikanci su potpuno dominirali u prvom poluvremenu, vodili su sa 24 poena razlike, a njihova prednost je dostigla i maksimalnih ''plus 26'' u prvom delu treće četvrtine, kada su naravili seriju 9:0 i poveli sa 59:33!

Tek tada su se ''Azuri'' trgli i od tog trenutka počeo je veliki preokret u Vuhanu.

Do kraja treće deonice Italija je smanjila na 64:50, a onda od početka poslednjeg kvartala dešava se serija 25:4 u korist ''Azura'', koji su poveli sa 75:68!

Uspeli su Portorikanci ipak da uvedu ovaj meč u neizvesnu završnicu, ponovo su uhvatili priključak u poslednjem minutu meča, kada su preko Rodrigeza izjednačili na 83:83, na 19 sekundi pre kraja.

Nije Italija uspela da izbegne produžetak, ali u dodatnih pet minuta je njihov kvalitet ipak došao do izražaja, pa je izostalo veliko iznenađenje.

Belineli je sa 27 poena bio najefikasniji u selekciji Italije, Galinari je brojao do 22, a kod Portorikanaca su se istakli Balkman sa 14 i Braun i Rodrigez sa  po 13 poena.

Sad čekamo borbu za prvo mesto u Grupi J, od 14:30h igraju Srbija i Španija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke