Italijani dobili još jednu potvrdu iz NBA pred kvalifikacioni turnir!

Autor: Nikola Miloradović
petak 13.12.2019.
15:19
Izvor: Sportske.net

"Azuri" će se po svemu sudeći pojaviti u najjačem mogućem sastavu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Žreb za kvalifikacione turnira za Olimpijske igre smestio je na turnir u Beogradu selekciju Italije.

Domaćin Srbija je u grupi A sa Dominkanskom republikom i Novim Zelandom, dok su "Azuri" u grupi sa Portorikom i Senegalom.

Kada se objektivno sagledaju stvari, "Orlovi" su u dobroj poziciji da se domognu Olimpijskih igara, ali Italijani će pokušati sve u svojoj moći da nam zagorčaju život.

Oni žarko žele na OI, a kako stoje stvari selektor Saketi će na raspolaganju imati jednu od najjačih italijanskih reprezentacija u poslednjih 10ak godina.

Pored NBA pojačanja u vidu DiVinćenca, koji je praktično pristao da brani boje "Azura", očekuje se da za Italijane zaigra i jedan od najtalentovanijih bekova iz NCAA Niko Manion, a sada je i centar Nju Orleans Pelikansa Nikolo Meli potvrdio da će biti na raspolaganju nacionalnom timu u junu.

"Potvrdio sam savezu da sam dostupan za kvalifikacioni turnir. Sve će zavisiti od mog fizičkog stanja. Propustio sam leta sa Italijom samo kada sam bio povređen. Biću dostupan, sve će zavisiti od mog tela", izjavio je Meli.

Kada tu dodamo i Đentilea, koji igra sve bolje, pa Galinarija, Belinelija, Datomea, Heketa, Bruksa, postaje jasno da će "Azuri" biti veoma jaki u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke