Istorija - Jokić tripl-dablom stigao Divca, Kari kao iz bajke, Karmelo se setio Miličića!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 28.01.2018.
09:35
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić prelomio i na večnoj listi stigao slavnog zemljaka. Ono što je napravio Stef Kari protiv Bostona će se prepričavati, a Karmelo Entoni je na čudnom mestu proslavio 25 000 poena u karijeri...

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Na mišiće, Denver je dobio Dalas, ili bolje da kažemo zahvaljujući Nikoli Jokiću. Srbin je napravio tripl-dabl, po 11 poena i asistencija, imao je 16 skokova, a pogodio je najznačajniji šut večeri i prelomio duel sa Mavsima.

Neobično je videti ovako nizak rezulat kada je Denver u pitanju, samo četiri puta ove sezone postigli su manje koševa. Bili su na -9 u poslednjoj četvrtini, ali su Haris i Jokić okrenuli rezultat, ovo je peta pobeda u nizu za tim iz Kolorada.

Ovo je drugi tripl dabl za Jokića u sezoni, prvi je bio protiv Voriorsa. Ukupno ih ima osam i sada se na večnoj listi izjednačio sa Vladom Divcem!



Minesota je tukla Netse, 16 poena, 19 skokova Taunsa, vratio se Batler, ubacio 21 poen, to je naravno Bjelici oduzelo i mesto startera i minute, završio je sa 4 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Bruklin je dobro počeo, ali brzo ostao bez daha, posle teške turneje, uspeli su da se vrate u trećoj četvrtini, ali na kraju mnogo kvalitetniji domaćin nije imao problema.



Derbi je pripao Voriorsima, Kari je ubacio 49 poena Bostonu u sudaru vodećih timova u konferencijama. On je dao 13 poena u poslednjih 102 sekunde, ubacio 8 trojki, neverovatna završnica u kojoj je sam prelomio. Boston je uvek neugodan rival za šampiona, izgubili su i u prvom delu sezone na gostovanju kada su prokockali +17. Ali, sada Kari nije dozvolio novo slavlje Kelta, dobio je duel sa takođe sjajnim Irvingom koji je brojao do 37.

Majami je savladao Šarlot kome nije pomogla nova sjajna partija Hauarda, "Supermen" je ubacio 20 poena, imao 16 skokova i 4 blokade, Kemba Voker brojao do 30, ali je Majami slavio, okrenuvši rezultat, sa -15 su se vratili i dobili meč. Džof Ričardson je ubacio 19 poena, Elington pogodio ključnu trojku u finišu, pa se nije osetila loša partija Dragića, "Zmaj" je postigao samo 5 poena i imao 4 asistencije.

Vizardsi su do vrha napunili koš Atlante, dali im 129 poena i to bez Vola, čija je alternativa Tim Frejzer imao 14 asistencija, a Satoranski 7. Napravil isu samo tri greške, Vizardsi su pogodili 18 trojki, to je bilo više nego dovoljno.

Indijana je slavila protiv Orlanda, Lens Stivenson je ubacio 21 poen, Oladipo 24, Pejsersi su gubili sa 21 razlike, onda napravili seriju 15:0 i u finišu okrenuli utakmicu. Orlando je imao šansu za produžetak ali je Aron Gordon prvo promašio šut, pa bacanja, na kraju nekako je domaćin sačuvao pobedu.



U prvom meču dana, Oklahoma je uz tripl-dabl Vestbruka, 31 poen, 13 asistencija, 11 skokova uspela da odnese pobedu iz Detroita, Bobi Marjanović je odigrao odlično u napadu, ubacio 14 poena, imao 8 skokova, za 14 minuta. Melo Entoni je prešao magičnu granicu od 25 000 poena, 21. igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom. Starter Pistonsa su bili očajno, klupa je uspela da vrati ekipu u meč ali primili su previše koševa, nije bilo šanse za preokret.

Entoni je pomenuo draft kada je Detroit izabrao Darka Miličića pre njega 2003. godine.

"Ironija je da sam ovde stigao do 25 000 poena, jeste, setio sam se tog drafta, i ko zna šta bi bilo, da sam stigao ovde", rekao je jedan od najboljih strelaca naše ere.

Neko bi primetio da bi osvojio prsten već prve godine...

Rezultati:

Minesota - Bruklin 111:97
Denver - Dalas 91:89
Golden Stejt - Boston 109:105
Atlanta - Vašington 104:129
Indijana - Orlando 114:112
Detroit - Oklahoma 108:121

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke