Iskreni Novica - autobus, avion, aerodrom, i najvažnije - mesto za kolena

Autor: Milovan Longinov
sreda 12.02.2020.
09:13
Izvor: Sportske.net

Novica Veličković - kao u najboljim danima ili oni možda tek slede?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković proživljava divne trenutke u svojoj karijeri.

Predvodi ponovo jaki Partizan u Evrokupu, na prvom mestu na tabeli ABA lige, a sada sleduje i borba za treći uzastopni trofej u Kupu Radivoja Koraća.

"Izvukli smo teži raspored. Igramo petak, subotu i nedelju, ako dođemo do finala. Neće biti lagano. Prvi rival nam je ekipa Borca iz Čačka, koja je prva u ABA 2 ligi, prva u KLS, za svako poštovanje. Treba pobediti, pa razmišljati dalje. Kup je mnogo teško takmičenje. Tri dana, tri utakmice... Još u petak igramo u drugom, večernjem terminu", rekao je za početak Novica, za Novosti.

Uvertira pred Kup nije mogla da bude bolja, Novica je na utakmici protiv Budućnosti dobio plaketu sa natpisaom 472+, kao rekorder po broju utakmica za Partizan. Na drugoj poziciji je Petar Božić - 471, a na trećoj Dušan Kecman - 444.

"Za mene je ovo najveća čast koju sam mogao da zamislim. Prvo, to što sam prestigao svog kapitena, a onda to što sam odigrao ovoliki broj utakmica za ovakav klub, za mene je nešto stvarno posebno. Kada se pojavila ta priča o rekordu, sigurno mi je u glavi bilo - daj da budem prvi. Za toliko godina u klubu, preživeo sam mnogo stvari i dobrih i loših. Uvek mi je glava bila za Partizan. Hvala klubu na lepom gestu", priznaje Veličković.

Zanimljiv odgovor dao je o svojim "najvećim neprijateljima", koji nisu oni preko puta na parketu.

"Fizičko stanje mi je takvo da stručni štab gleda kad god može da me odmori. Ima perioda kad se osećam dobro, ima perioda kad stvarno ne mogu ni da treniram. Trudim se, pokušavam, ali stvarno mi je ponekad teško. Derbi, pa sutradan ujutru ideš na avion... Meni je aerodrom najveći problem. Autobus, avion i aerodrom su mi najveći neprijatelji. Svakog puta kad zamislim neki veliki aerodrom i koliko imam da prošetam do nekog "gejta" uvek razmišljam gde mogu da stanem, da sednem. Kolena hladim gde stignem..."

Kao nagrada za dosadašnje igre, kapiten crno-belih se našao i na spisku selektora Igora Kokoškova za februarsko okupljanje i kvalifikacije za EP.

"Razgovarao sam pre poziva sa Dejanom Milojevićem o mogućnosti da zaigram za reprezentaciju. Čast je nositi taj dres i boriti se za svoju zemlju. Ja sam tu da dam svoj maksimum, verujem da mogu da doprinesem", zaključio je Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke