Invazija Slovenaca na Majami, Dragić pokazao ko je "tata"! Jokić nemoćan u Hjustonu, odlični Bobi "trojkaš", počast za Manua...

Autor: Vladimir Stojanović
petak 29.03.2019.
08:15
Izvor: Sportske.net

Goran Dragić pred zemljacima i protiv Dončića odigrao jednu od partija karijere. Denver nije imao šta da traži u Hjustonu. Zapaženi Marjanović, Đinobilijev dres otišao pod svodove dvorane.

AP Photo/Joel Auerbach
AP Photo/Joel Auerbach

Povezane vesti

Hjuston se ne šali, razneli su noćas Denver, spustili ih na 85 poena. Harden je ubacio 38, osim u prvoj četvrtini Nagetsi nisu mogli ništa.

Domaćin je potpuno nadigrao goste iz Kolorada koji su ubacili samo četiri trojke, poveli sa sedam razlige i stali. Jokić 16 poena, 8 skokova i 6 asistencija, njegov tim sada kasni pobedu za Voriorsima, ima tri prednosti u odnosu na Hjuston i Portland. Neće im biti lako, moraju da podignu nivo igre, već večeras sledi teško gostovanje u Oklahomi.


Bogdanović je ubacio 14 poena, Bjelica se nije upisao, Kingsi su izgubili od Pelikansa, nije bitna utakmica, ali su ispod 50%, plej of je izgubljena nada, međutim bilo bi dobro da završe sa pozitivnim skorom. Bjelica bez poena, igrao je manje od devet minuta, imao problem sa stomakom. Kod Pelikansa Rendl 34 poena, čak 74 njegov tim je postigao iz reketa.

Slovenački festival u Majamiju, meč mnogo značajniji za domaćina, Goran Dragić pravi u pravo vreme, 23 poena, 12 skokova, 11 asistencija, dragocena pobeda za Hit. Dončić je koketirao sa tripl-dablom 19 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Na tribinama oko 2000 Slovenaca, Majami je poslednji put video i pozdravio velikog rivala Novickog. Hit je oba puta ove sezone dobio Dalas, Vejd je u poslednjem minutu sa par poteza prelomio, u karnevalskoj atmosferi. Majami je pobedom preskočio Orlando, sada imaju poraz manje od komšija koji su izgubili u Detroitu.

Dramond je sa 18 poena i 18 skokova bio ključ u reketu, nadigrao je Vučevića koji je ubacio 12 poena, imao isto toliko uhvaćenih lopti, ali nije bio na nivou iz ove sezone. Vejn Elington je iskičio kao tajno oružje Pistonsa, 17 od 25 poena dao je u trećoj četvrtini, ponovo se pokazao da je Detroit tvrđava, 10 pobeda u nizu kod kuće. Oni su sada na deobi šestog mesta sa Bruklinom.

Netsi nisu našli rešenje za Embida, 39 poena, 13 skokova, 6 asistencija Kamerunca, Bobi je dao pun doprinos, za 18 minuta, 16 poena, tri skoka, samo dva promašaja iz igre. Pogodio je opet trojku, drugu u NBA ligi. Da je regularna sezona završena u sredu, ovo bi bio duel prve runde plej ofa. Siksersi će završiti kao treći, po svemu sudeći, a Bruklin mora da sačuva mesto u doigravanju, za petama su im Majami, Orlando pa i Šarlot koji nije odustao.

Toronto je lako izašao na kraj sa Njujorkom, u prvom poluvremenu spustili su Nikse na 36 poena, Leonard nije ni igrao, prednost gostiju je bila veća od 30 poena, Siakam je ubacio 31. Toronto će biti drugi na Istoku, Baksi se popuštaju, savladali su noćas Kliperse, Midlton je ubacio 39 poena, Adetokumbo 34, obojica su imala po 9 skokova i 5 asistencija, protiv ovakvog tandema se ne može. Loša vest je povreda Grka, tačnije muči ga zglob, par nedelja je ostalo do početka plej ofa, verovatno će ga Budenholcer odmarati, kako bi bio spreman za post-sezonu.

San Antonio je uz 25 poena DeRozana savladao Kavse, primakao se Klipersima i Oklahomi, jasno, ne bi želeli da budu osmi i u prvoj rundi igraju sa Voriorsima ili eventualno Denverom. Meč će ostati upamćen po ceremoniji podizanja dresa Manua Đinobilija, njegova "dvadesetica" je povučena, svih 16 godina u NBA proveo je u Sparsima, a postao je deveti igrač u istoriji franšize čiji je dres povučen.

Rezultati:

San Antonio - Klivlend 116:110
Milvoki - LA Klipers 128:118
Hjuston - Denver 112:85
Nju Orleans - Sakramento 121:118
Njujork - Toronto 92:117
Majami - Dalas 105:99
Filadelfija - Bruklin 123:110
Detroit - Orlando 115:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke