Imamo startne petorke Ol-Stara, Vestbruk odmakao Simonsu, Hardenu i Jokiću, Voriorsi nerviraju Trampa!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 25.01.2019.
09:09
Izvor: Sportske.net

Poznati kapiteni i startne petorke za spektakl u Šarlotu 17. februara. Ras Vestbruk obeležio veče, ali se više priča o Voriorsima.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Noćašnji mečevi su bili u senci promocije dva Ol-Star kapitena, Janisa Adetokumba i Lebrona Džejmsa. Njima će se kao starteri priključiti Kari, Durant, Harden, Pol Džordž sa Zapada. odnosno Embid, Irving, Leonard i Kemba Voker koji prvi put startuje na Ol-Staru, sa Istoka.

Ovi igrači su dobili mesto na osnovu glasova publike (50%), igrača (25%) i medija (25%).

Kapiteni će izabrati timove uživo 7. februara, Džejms je birati prvi jer je imao više glasova. Rezerve, po sedam iz svake konferencije, odabraće treneri 31. januara.

Što se noćašnjih mečeva tiče, Radžon Rondo se vratio u tim Lejkersa, sa 15 poena i 13 asistencija, ali i dalje nema Lebrona. Domaćin bez rešenja za Minesotu, koju je predvodio Tauns sa 27 poena i 12 skokova. Lejkersi su poveli na startu poslednje četvrtine, ali je usledila serija 11:1 "Vukova" posle koje se više nisu osvrtali.

Portland je naneo novi, 39. poraz u sezoni Sansima, Dam Lilard je ubacio 24 poena, Nurkić 16, uz 9 skokova. Sansi su se dobro borili, ali bili su bez top pika Ajtona kao i Ti-Džej Vorena. Buker je punio koš Blejzersa u prvoj četvrtini, ali u nastavku je odbrana gostiju odradila posao i došla do očekivane pobede.

Stef Kari je brojao do 38 u prestonici, slavili su protiv Vašingtona, dobra priprema za derbi u Bostonu za vikend. Ovo je deveta pobeda u nizu za šampiona, ali i deveta zaredom protiv Vizardsa. Kazins je ubacio 17 poena za 24 minuta, Durant u svom zavičaju 21 poen. Inače, šampioni su se sreli sa Obamom, a kakve će to reakcije kod Donalda Trampa izazvati nije teško zaključiti.

Oklahoma je dobila Nju Orleans, Pol Džordž koji će biti starter posle "baraža" sa Entoni Dejvisom je ubacio 23 poena, koliko i Vestbruk, Ras je dodao 16 skokova i 17 asistencija. Pelikansi su bili bez Dejvisa, za Vestbruka ovo je 15. tripl-dabl u sezoni. Nije ni loše šutirao 9 od 19, kada napravi tripl-dabl, Tander dobija oko dve trećine mečeva, ove sezone su 10-5 u takvim utakmicama.

Inače posle Vestbruka, najviše tripl-dablova ima Ben Simons, 8, Harden i Jokić su napravili po 6, Adetokumbo 4.

Rezultati:

LA Lejkers - Minesota 105:120
Feniks - Portland 106:120
Vašington - Golden Stejt 118:126
Oklahoma - Nju Orleans 122:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke