Imamo drugog finalistu - Magičan preokret CSKA, De Kolo hladan kao špricer!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.05.2019.
23:08
Izvor: Sportske.net

Velika drama u Vitoriji, CSKA na kraju u finalu, Real skinut sa trona.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

CSKA je drugi finalista Evrolige za ovu sezonu.

Oni su u neizvesnoj završnici nakon velikog preokreta stigli do pobede nad Real Madridom, skinuli su kraljevski klub sa trona rezultatom -95:90.

Bilo je neizvesno na startu, tvrdo u odbrani i na jednoj i na drugoj strani uz dosta faulova, a prvu osetniju prednost imao je Real kada je Kampaco pogodio trojku za +6. Nakon serije slobodnih bacanja Entonija Rendolfa Real Madrid stiže i do 20:11, što je prekinuo Serhio Rodrigez sa pet uzastopnih poena.

Nakon novih poena Rodrigeza u drugoj deonici videli smo i izjednačenje, da bi na sred četvrtine CSKA i poveo nakon trojke Aleka Petersa sa 34:33. Tada se probudio Fabijan Kozer.

Pogodio je trojku za Real, potom još jednu, nije dozvolio ekipi CSKA da ponovo preuzme prednost, pa je najviše zahvaljujući njemu Real otišao na veliki odmor uz prednost od dva poena, moglo je biti i pet da Klejburn nije pogodio u zadnjoj sekundi poluvremena.

Rudi je dobro krenuo drugo poluvreme, pratio ga je Kampaco, pa se Real odlepio na 48:54 kada je Argentinac pogodio 2+1. Jedan od ključnih detalja sa ovog susreta jeste i trojka Entonija Rendolfa koji je doneo +11 Realu na sredini treće četvrtine, a ta prednost održala se skoro do kraja deonice kada je Rodrigez trojkom smanjio na -8 pred ulazak u poslednjih deset minuta.

Nando De Kolo je onda upalio motore, CSKA je bio sve bolji, pa su Moskovljani imali priliku da nakon samo pet minuta izjednače rezultat kada je Pablo Laso dobio tehničku grešku zbog bacanja peškira.

Na 4 minuta do kraja prišli su na -1 nakon trojke sjajnog Klajburna, najavili su uzbudljiv finiš utakmice. Ubrzo je pogodio samo jedno slobodno bacanje za izjednačenje, ali je usledila trojka Tejlora.

Usledio je preokret, na 1:20 do kraja De Kolo je pogodio trojku za 87:85 za CSKA, Real nije iskoristio napad, da bi na drugoj strani De Kolo ponovo pogodio oba bacanja za +4!

Penal završnica na kraju, Rodrigez je bio siguran, nije dozvolio Realu da ima šansu, ali Kralj je imao Serhija Ljulja koji je u svom stilu pogodio novu trojku, naravno, kako njemu samo dolikuje, bez koske van balansa.

Kori Higins je pogodio dva bacanja za 93:90, na drugoj strani Ljulj promašio trojku, ostalo je bilo 2 sekunde i dva bacanja za CSKA, tačnije za Higinsa koji je nepogrešiv.

Junaci su De Kolo i Rodrigez sa po 23 poena, Klajburn je dodao 18, dok je kod Reala Fabijan Kozer postigao 18, Ljulj je imao 13, Rendolf 12.

Finale Efes-CSKA je na programu u nedelju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke