Ima li Zvezda šanse protiv šampiona?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 22.03.2018.
14:45
Izvor: Sportske.net

Motiv Fenera biće da se pobedom učvsrti na drugom mestu na tabeli, dok će crveno-beli igrati za prestiž.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Budući da je voz za plej-of prošao, utakmica protiv aktuelnog prvaka starog kontinenta neće imati naročit rezultatski značaj za ekipu Dušana Alimpijevića.

To znači da će šampion Srbije i Jadrana moći rasterećeno da uđe u utakmicu i da pokuša da ponovi podvig iz prošle sezone. Sećamo se da je tada rampa Ognjena Kuzmića na Ekpeu Judou donela Crvenoj zvezdi jednu od najvećih pobeda u Evroligi.

Ipak, realno gledano, šanse da se večeras ponovi taj scenario nisu velike. Fener ulazi u utakmicu sa epitetom apsolutnog favorita, te bi eventualni trijumf Zvezde predstavljao veliko iznenađenje.

Podsetimo da je u prvom odmeravanju snaga ove sezone četa Željka Obradovića ubedljivo slavila, bilo je 26 razlike, briljirao je bišvi igrač Partizana Jan Veseli sa 15 poena i osam skokova.

'Leteći Čeh' i Žoc će zbog svoje "ružne prošlosti" sigurno biti dočakani zvužducima sa tribina, ali dvojicu košarkaša iz redova Fenerbahčea koji su Zvezdašima doneli dosta radosti u bliskoj prošlosti čekaju ovacije.

Marko Gudurić će prvi put igrati protiv svog bivšeg kluba u Beogradu, meč dočekuje pun samopouzdanja nakon oborenog ličnog rekorda u Evroligi protiv Makabija od pre dva dana, dok Nikola Kalinić poručuje da će nastojati da popravi utisak u odnosu na prošlu sezonu kada je u Beogradu odigrao ispod svojih očekivanja. Izjave njih dvojice po dolasku u glavni grad Srbije pročitajte OVDE.

Na drugoj strani, očekuje se da se Pero Antić vrati u pogon posle pauze (nije igrao u Atini protiv Panatinaikosa) protiv svojih dojučerašnjih saigrača.

Pero Antic

Dušan Alimpijević bi trebalo da ima na raspolaganju sve igrače osim Nemanje Dangubića, za koga je sezona završena, na drugoj strani Željko Obradović nema kadrovskih problema u svojoj ekipi.

Crvena zvezda mt:s će naspram sebe imati najjaču odbranu Evrolige, kako već rekosmo, pobeda nad šampionom bi bila prvorazredna senzacija, ali crveno-beli su ove sezone umeli prijatno da iznenade kada su unapred proglašeni za autsajdere i generalno mnogo bolje igraju u 'Pioniru' nego na strani.

Duel srpskog i turskog šampiona će biti premijera 28. kola najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, igra se u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 19 časova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kajri Irving
Thursday, 22.03.2018
20:51
avatar
Loord Bobinjoo!
Thursday, 22.03.2018
19:14

Ima koliko i ja da dobijem 7 na Lotou :D

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 22.03.2018
16:27

Jedino ako neko uplati 50m eura na Fener.

avatar
nemam pojma
Thursday, 22.03.2018
16:10

Zar ovi ni protiv šampiona Evrope nisu u stanju da napune Arenu?

avatar
indija durot
Thursday, 22.03.2018
16:47

Nazalost ne..iako to trener i igraci zasluzuju..

avatar
Z
Thursday, 22.03.2018
15:51

Kao zvezdas, realno i prosto receno- NE