Ima li na vidiku Teodosićevog naslednika? Vlade Đurović dao najzanimljiviji odgovor!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.03.2018.
12:58
Izvor: Sportske.net, espreso.rs

Mnogi kritikuju aktuelne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, jer reprezentacije ne igraju u najjačim sastavima, ali ovo je s druge strane i odlična prilika da na scenu stupe neke nove snage, koje bi uskoro trebalo da naslede najveće asove.

Epa/Michael Reynolds
Epa/Michael Reynolds

Povezane vesti

Možda i najveća briga u našem nacionalnom timu jeste pitanje plejmejkera kada bude došlo vreme za smenu generacija i oproštaj Miloša Teodosića od reprezentativnog dresa.

To ne bi trebalo da se dogodi do kraja aktzelnog olimpijskog ciklusa, znači još dve godine, ali tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo imamo priliku da u reprezentaciji Srbije vidimo i ''neke nove klince'' koji bi u perspektivi mogli da zauzmu Teodosićevo mesto.

Za sada su tu priliku dobili Stefan Peno, Ilija Đoković, ali moraće još mnogo da rade kako bi došli na Teov nivo.

U izjavama za ''Espreso'' na ovu temu su se oglasili Miroslav Nikolić, Vlade Đurović i novinar Vladan Tegeltija, a najzanimljiviji je scenario koji prognozira Đurović.

''On je teško zamenljiv, jer kod nas nema na vidiku takvih igrača, računajući Đokovića i Pena. Njega ne može da zameni ni Marković koji se penzionisao. Igra mora da se menja na taj način da se više ta uloga vođe na terenu prepusti Jokiću i Bjelici.

Ta dva igrača mogu da nadomeste Tea.

Ako neko od njih dvojica ne igra, onda je to problem, jer su u pitanju visoki igrači, a kreatori i strelci. Mogu i da reše rizične situacije. Mislim da će u narednom periodu biti lideri reprezentacije, a to se neće nikako lošije odraziti na dosadašnju igru.

Jokić igra u Denveru, ali to za našu reprezentaciju nije dovoljno zbog jakih duela u NBA sa jakim pojedincima, ali, kad se doda Bogdanović na to... On može da igra 40 minuta na pleju, ali će izgubiti u ulozi strelca, neko mora da radi za njega'',
objašnjava Đurović.

Miroslav Nikolić nije pominjao imena, ali je naglasio da u Srbiji ima dosta talenata, dok Vladan Tegeltija smatra da će se posle Teodosićeve ere na pleju smenjivati Bogdanović i Nedović. On je pritom upozorio da postoji problem organizarora igre, pogotovo što u našim najvećim klubovima te pozicije uglavnom pokrivaju stranci.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Arsen(al)
Friday, 09.03.2018
17:59

Nedovic, bar delimicno, ako ne potpuno, sto realno retko ko i koze. Igra fantasticno trenutno, brz, ima pregled, sut, sve...

avatar
Magija to smo mi
Friday, 09.03.2018
17:28

Nenad Miljenović

avatar
NikolaBuki
Friday, 09.03.2018
15:37

Djokovic, peno, avramovic, uskokovic, jaramaz moraju sledece godine da budu i zvezdi i partizanu da li u tim klubovima postoji neki strucnjak da kaze ajde dosta vise sa amerima dajte da napravimo pleja za reprezentaciju za narednih 10 godina.

avatar
Brainless
Monday, 12.03.2018
16:02

Nema druye ni vremena ni novca, da nasi klubovi prave igraca za reprezentaciju, da to rade ugasili bi se, ovako prodaju i preprodaju da bi preziveli...

avatar
NikolaBuki
Friday, 09.03.2018
15:35

Uskokovic sledece godine u zvezdu i da igra mali je opasan ne sme klupu da greje, jaramaz isto, djokovic u fmp ili megu, avramovic i peno u partizan mora da se radi sa plejevima a ne da razigravamo nekog tamo gosa, rocestija enisa milera....

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 09.03.2018
14:56

Sta je sa Jovicem? Teo je tesko zamjenljiv, ne samo u nasoj reprezentaciji, u Evropi nema puno igraca koji bi mogli da igraju na tom nivou. Kvalifikacije su i po mom skromnom misljenju dobre, jer se stvara baza igraca, ovi igraci koji nose kvalifikacije vec se mogu pohvaliti odredjenim uspjehom u reprezentaciji, neki od njih ce sasvim sigurno dobiti mesto na vecim takmicenjima zahvaljujuci tome.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 09.03.2018
14:50

Da li su ova gospoda nekad cula za Stefana Jovica? I neka se dobro zapamti ime - Aleksa Uskokovic....

avatar
nenadnenad1234
Friday, 09.03.2018
17:05

Stefan Jovic je samo tri godine mladji od Teodosica, tako da ono glupo bi bilo da on bude njegova zamena. Pod pretpostavkom da su ovo pricali za vreme kada se Teo penzionise, a mali Uskokovic je opasan potencijal.

avatar
Friday, 09.03.2018
17:17

Тешко да јесу... а с' обзиром да му је такво име сигурно га нећу заборавити! :)