Ima li kraja? Još jedno priznanje za Dončića!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.05.2018.
19:46
Izvor: Sportske.net

Slovenački reprezentativac će ovu sezonu pamtiti dok je živ.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Luka Dončić je ove sezone pokorio Evropu.

Najpre je pred sam početak klupskih takmičenja, osvojio Evrobasket sa reprezentacijom Slovenije, a domogao se i najbolje petorke turnira.

Potom je dobio nagradu "Zvezda u usponu" za najperspektivnijeg igrača Evrolige, a pred sam početak F4 u Beogradu dodeljena mu je i nagrada za najkorisnijeg igrača ovog elitnog takmičenja.

Nakon toga je vodio Real do pobede protiv CSKA u polufinalu, potom je bio odličan i u finalu, pa je osvojio najsjajniji trofej u evropskoj klupskoj košarci, da bi na kraju bio proglašen i za MVP-a fajnal fora, koji je ove godine održan u Beogradu. 



Zaista sezona iz snova za 19-godišnjeg košarkaša, kojeg ćemo od naredne sezone gledati u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a da sve ovo dobije još na težini, postarali su se i u ACB ligi, kako su Dončića proglasili najkorisnijim igračem 33. kola španskog šampionata.

On je u pobedi nad Betisom upisao nestvarnu statistiku, za samo 22 minuta je ubeležio tripl-dabl učinak od 17 poena i po 10 skokova i asistencija. Sve to za indeks 42 i titulu najkorisnijeg u pretposlednjoj rundi regularnog dela sezone u Španiji.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rosen.manutd
Monday, 21.05.2018
21:36

Eh da igra za nasu reprezentaciju... pokorili bi Evropu s njim.

avatar
djan_franko
Monday, 21.05.2018
20:56

Ni u Sloveniji ne pisu o njemu kao kod nas.. do-sa-di-li

avatar
REAListaee
Monday, 21.05.2018
19:48

Koji ubica 😐😐😐😐😐