Ima li dileme, ovakva Zvezda je mogla i drugim putem u Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.04.2019.
11:06
Izvor: Sportske.net

Tačnije, imala je kvalitet za tako nešto, ali...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fenomenalne partije ekipe Crvene zvezde u finišu tekuće sezone neminovno nas vraćaju i nekoliko meseci unazad, pa je prilika i da se zapitamo da li je ovaj Tomićev tim mogao i još bolje.

Posle poraza u finalnoj seriji plej-ofa prošlog proleća od Budućnosti, Zvezda je ove sezone morala da se zadovolji nastupom u Evrokupu, gde su joj mnogi davali velike šanse da stigne u samu završnicu takmičenja.

I zaista, s obzirom na sjajnu formu u ABA ligi d početka sezne i odličan start u prvoj fazi Evrokupa, delovalo je da crveno-beli mogu daleko da doguraju u ovom takmičenju.

Ali, nažalost, u Top 16 fazi došlo je do određenog pada u formi, nekih neplaniranih i nesrećnih poraza, poput onog u Limožu (72:71) ili protiv Valensije (81:82), pa je Zvezda ostala bez plasmana među osam najboljih.

Ali, kada sada gledamo kako Zvezda igra, koliko je napredovala i koliko ovaj tim može, tim koji je tokom sezone pretrpeo minimalne izmene, sigurno da među navijačima Crvene zvezde tek sada postoji žal što se crveno-beli nisu mnogo bolje plasirali u Evrokupu.

Sa ovakvom formom, ovako snažnom odbranom kakvu pokazuje u plej-ofu ABA lige, i uz ovakvu podršku sa tribina, kakva je tokom sezone često izostajala, Zvezda bi, uvereni smo, imala kvalitet i za finale Evrokupa čiji pobednik će izboriti direktan plasman u Evroligu.

Ovako, u finalu gledamo Valensiju i Albu...
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 15.04.2019
11:16

Ne zalim previse, jer u tom trenutku je Zvezda stvarno bila u losoj formi. Prve dvije utakmice plej-ofa protiv Partizana nisu bile dobre, super je sto smo podigli formu u pravom trenutku. Kombinovano sa cinjenicama da je Partizan ipak slabiji i da se Buducnost trazi cijele sezone, trenutno smo u situaciji da pucamo od samopouzdanja i blizu smo osvajanja titule. Ako tako bude, nimalo ne zalim za Evrokupom, ABA je ipak bila prioritet br.1.

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 15.04.2019
11:11

Zvezda ima dobar tim sklopljen za malo para u odnosu na ono sto moze da pruzi, ali to nije ekipa koja moze u kontinuitetu cele sezone da pruza dobre partije. Forma je tempirana za playoff seriju da se uzme trofej i izbori EL i to je ono najvaznije. Kada 2 puta porazis protivnika sa 30 razlike i ponizis ga, onda to ostavlja trajne posledice. Pitajte navijace partizana kako im je posle onog gazenja u polufinalu, i dalje im zvoni u glavi. U moraci bice dovoljno da povedemo 7-8 razlike i ovi ce se predati. Verujem da sve resavamo u trecoj utakmici i da na miru skockamo ekipu za Evroligu gde i pripadamo.

avatar
Pero Defformero
Monday, 15.04.2019
11:22

Ништа нама не звони. Јесте да сте нас одвалили у мајсторици али прве две партије су биле феноменалне и незаборавне, право уживање за сваког љубитеља кошарке и спорта.

avatar
Čerek B.
Monday, 15.04.2019
18:28

Like za komentar pd navijača Zvezde. Srećno sledeće godine

avatar
neko111
Monday, 15.04.2019
11:08

ma kakav crni evrokup, trebali smo odmah u prvoj fazi da ispadnemo, da se ne mlatimo bez veze. to takmicenje treba igrati ili na osvajanje ili na ispadanje u prvoj fazi, mozda bi i domaci kup uzeli da nije bilo tog evrokupa.