Ima ko da priča u Zvezdi - Tomićev asistent otvoreno o krizi i izlasku iz nje

 • Autor: Pavle Knežević

 • 02. februar 2019.

 • 21:16

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Priznaje Gavrilović da Olimpija nije merilo, ali...

Ima ko da priča u Zvezdi - Tomićev asistent otvoreno o krizi i izlasku iz nje
Foto: ABA liga/Crvena zvezda mts
ŠEf stručnog štaba Crvene zvezde Milan Tomić ima temperaturu i nije mogao danas da vodi meč protiv Olimpije. Umesto njega, to je učinio njegov pomoćnik Andrija Gavrilović, koji se posle meča otvorio i sa novinarima opširno pričao o rezultatskoj krizi.

Zvezda je ispala iz Evrokupa, pretrpela je prvi poraz u ABA ligi, a pre Olimpije je vezala tri poraza, odnosno izgubila je pet od poslednjih sedam mečeva. Crveno-beli su razbili Ljubljančane 89:61, ali poslednja ekipa u ligi možda i nije merilo izlaska iz krize, sa čime se slaže i Gavrilović.

"Naravno da dosta o tome razgovaramo, to nam je posao, i sa rukovodstvom kluba i između sebe i sa igračima. Slažem se da treba protiv jačih da pokažemo da smo izašli iz krize. Izlazak iz krize se i ne pokazuje jednom utakmicom, nego i u narednim. A razlog našeg ulaska u krizu ima više. Prvo, sezona ne može da teče ravno.

Drugo, ako smo se mi na neki rad i neku hemiju digli od početka sezone do Nove godine, to je što smo zahvaljujući rasporedu u ABA i dinamici i postepenom dolasku jačih protivnika u Evrokupu došli do druge faze Evrokupa, ali smo u januaru imali šest gostovanja, od čega četiri uzastopno u prve dve nedelje, to oduzima mnogo energije.

Druge ekipe su imale u oktobru, novembru, pa su gledale da se spasava ko može. Tako i mi, kada smo se posle Limoža i Krke u gostima 'napravili' hardver ekipe za koju smo mislili da može da pobedi Unikahu ili Valensiju, ali smo se možda malo preterano ponadali da možemo da lakše jednu od te ekipe eliminišemo. Nije bilo tako, kada se gubi, gubi se samopouzdanje koje treba da se povrati kroz rad
", pričao je Gavrilović.

Ovakvi razgovori su pravo osveženje ove sezone, jer Tomić ne polaže mnogo na komunikaciju sa medijima i obično govori minimalno. Zato su sada novinari ostali malo duže da razgovaraju sa Gavrilovićem.

"Benzin u rezervoaru su treninzi. Mi smo, recimo, iz Limoža celu noć putovali autobusom, pa imali avion, pa onda trening. Pa to je da lome kičme ovde. Ne mogu ljudi tako da napune baterije, pa onda porazi od pola koša…psihološki počinje da se pada. Sutra počinjemo da treniramo, imaćemo vremena pred poslednje kolo, pa do Mornara ćemo biti kući. Imaćemo vremena da treniramo i onda nećemo morati da se plašimo da ćemo izgladi slabo kao u ovim porazima", rekao je Gavrilović.

No, glavna tema je bila Olimpija. Bez glavnog trenera, bez Reglanda, kome je lakše povređen skočni zglob, posle tri vezana poraza - bilo je jako važno pobediti Olimpiju, koja se bori za opstanak.

"Sa tim izostancima i sa tri vezana poraza, od čega dva u gostima i nekih putovanja koja nisu najjednostavnija, bilo je vrlo važno da se počne ozbiljno, sa energijom iz odbrane. Iako izgleda lako kad igraju prvi i poslednji, to je klasična situacija gde može da se desi nešto nepredviđeno ako odnos ne bude kako treba.

Odnos je, međutim, bio pravi, publika je prepoznala to i lakše je bilo da se dođe do kraja. Olimpija se borila sa dobrom energijom, sigurno da ne smeju da gube vreme i treba da probaju da urade sve što mogu za ovo malo mečeva koliko je ostalo da bi opstali u ligi
", rekao je Andrija Gavrilović.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari